Recept dana: Punjeni svinjski file sa aromatizovanim krompirom

Recept dana: Punjeni svinjski file sa aromatizovanim krompirom

Danas vam otkrivamo fantastičan recept koji vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a jelo će izgledati kao da ste ga satima spremali!


Foto: ddl.rs



Sastojci


- svinjski file 200g


- slanina 20g


- mocarela 50g



- pasta od tartufa 10g


- krompir 200g


- puter 20g


- so, biber, ulje,


- suva mešavina začinskog bilja



- brašno


Priprema


Svinjski file uzduž otvorimo i zatim ga izlupamo na debljinu 5mm.


Premazemo ga pastom od tartufa, posolimo, pobiberimo, stavimo mocarelu i uvijemo u rolat koji potom zavijemo u slaninu.


Krompir ogulimo, isečemo na kocke 1x1 cm i skuvamo.


U tiganju na rastopljenom puteru blago propržimo začinsko bilje te mu dodamo skuvani krompir i sve zajedno pržimo jos 10-ak minuta.


Napunjeni file ispečemo na malo ulja.


Kada je meso pečeno izvadimo ga iz tiganja u koji dodamo malo vode i brašna da dobijemo sos.



Serviranje


Stavimo krompir na tanjir i pored njega poređamo file koji isečemo na 3-4 komada pa ga prelijemo sosom.


Za dekoraciju možemo koristiti čeri paradajz i motovilac.

Затворено за коментаре.