Danas vam otkrivamo fantastičan recept koji vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a jelo će izgledati kao da ste ga satima spremali!
Foto: ddl.rs
- svinjski file 200g
- slanina 20g
- mocarela 50g
- pasta od tartufa 10g
- krompir 200g
- puter 20g
- so, biber, ulje,
- suva mešavina začinskog bilja
- brašno
Svinjski file uzduž otvorimo i zatim ga izlupamo na debljinu 5mm.
Premazemo ga pastom od tartufa, posolimo, pobiberimo, stavimo mocarelu i uvijemo u rolat koji potom zavijemo u slaninu.
Krompir ogulimo, isečemo na kocke 1x1 cm i skuvamo.
U tiganju na rastopljenom puteru blago propržimo začinsko bilje te mu dodamo skuvani krompir i sve zajedno pržimo jos 10-ak minuta.
Napunjeni file ispečemo na malo ulja.
Kada je meso pečeno izvadimo ga iz tiganja u koji dodamo malo vode i brašna da dobijemo sos.
Stavimo krompir na tanjir i pored njega poređamo file koji isečemo na 3-4 komada pa ga prelijemo sosom.
Za dekoraciju možemo koristiti čeri paradajz i motovilac.