Recept dana: Punjeni svinjski file sa aromatizovanim krompirom

Recept dana: Punjeni svinjski file sa aromatizovanim krompirom

Danas vam otkrivamo fantastičan recept koji vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a jelo će izgledati kao da ste ga satima spremali!

Foto: ddl.rs

Sastojci

- svinjski file 200g

- slanina 20g

- mocarela 50g

- pasta od tartufa 10g

- krompir 200g

- puter 20g

- so, biber, ulje,

- suva mešavina začinskog bilja

- brašno

Priprema

Svinjski file uzduž otvorimo i zatim ga izlupamo na debljinu 5mm.

Premazemo ga pastom od tartufa, posolimo, pobiberimo, stavimo mocarelu i uvijemo u rolat koji potom zavijemo u slaninu.

Krompir ogulimo, isečemo na kocke 1x1 cm i skuvamo.

U tiganju na rastopljenom puteru blago propržimo začinsko bilje te mu dodamo skuvani krompir i sve zajedno pržimo jos 10-ak minuta.

Napunjeni file ispečemo na malo ulja.

Kada je meso pečeno izvadimo ga iz tiganja u koji dodamo malo vode i brašna da dobijemo sos.

Serviranje

Stavimo krompir na tanjir i pored njega poređamo file koji isečemo na 3-4 komada pa ga prelijemo sosom.

Za dekoraciju možemo koristiti čeri paradajz i motovilac.

Zatvoreno za komentare.