Recept dana: Ratatuj

Recept dana: Ratatuj

Ratatuj je ukusno dinstano povrće i poznato vegetarijansko francusko jelo koje će vas oduševiti svojim neobičnim izgledom i ukusom.


Foto: Shutterstock



Sastojci


- 3 paprike babure


- 3 plava patlidžana


- 3 tikvice



- 3-4 paradajza


- 100 ml maslinovog ulja


- 1 čen belog luka


- so i biber po ukusu


- mešavina začina iz Provanse (majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, bosiljak…)



- seckani peršun


- rendani sir za posipanje


Foto: Shutterstock 


Priprema


Babure oprati, očistiti od semenki i iseckati na tanke kolutove.


Plavi patlidžan i tikvice oprati i iseckati na tanke kolutove.


Paradajz iseći na tanke kolutove.


Povrće seći na jednake i što je moguće tanje kolutove.



U manjoj posudi pomešati maslinovo ulje sa sitno seckanim belim lukom, dodati so, biber, mešavinu začina i sve dobro promešati.


Isečeno povrće na kolutove slagati u blago nauljenu tepsiju.


Povrće ređati od kraja tepsije ka sredini u obliku spirale sledećim redom: tikvica, paradajz, plavi patlidžan, paprika sve dok ne utrošite sve povrće.


Povrće preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja i začina.


Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta ili dok povrće ne porumeni.


Gotovo jelo ukrasiti seckanim peršunom i po želji posuti rendanim kačkavaljem.


Prijatno!

Затворено за коментаре.