Recept dana: Riblje loptice sa pikantnim sosom

Recept dana: Riblje loptice sa pikantnim sosom

Ovo jelo možete spremiti bilo kao glavno ili sporedno, izbor je vaš. Danas vam donosimo recept kako se spremaju riblje loptice sa pikantnim sosom!


Foto: Shutterstock



Sastojci:


400-500 g ribljih fileta


1 cm oljuštenog rendanog đumbira


900 g krompira iseckanog na kockice



2 šargarepe iseckane na kockice


glavica belog luka (očišljeni i usitnjeni čenovi)


1 jaje, umućeno


1 1/2 šolja gustina


1/2 šolje brašna



so i bibier po ukusu


8 šolja bistre riblje supe


ulje za prženje


Za sos:


šolja sirćeta


šolja mineralne gazirane vode


šolja smeđeg šećera


3 kašike soja sosa



2 kašike gustina (razmućene u 3 kašike vode)


malo tucane paprike


Priprema:


1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom


2. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.


3. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju.


4. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i doadjte brašno i gustin i dobor promešajte, pa dodajte so i biber.


5. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene.


6. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.


Sos:


U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos.


Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi.


Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku. 


Poslužite riblje loptice uz sos.

Затворено за коментаре.