Francuski odrezak ili šatobrijan vraća nas u doba Napoleona i francuskog književnika Šatobrijana po kome ovo posebno jelo nosi ime.
Foto: Shutterstock
- 400 g goveđeg bifteka u komadu
- so i biber po ukusu
Foto: Shutterstock
Sa mesa pažljivo skinuti opnu, ispati meso i komad mesa prosušiti krpom.
U tiganju na vreloj masti ili ulju propržiti meso sa obe strane 5 do 10 minuta dok meso ne porumeni.
Meso možete staviti i na roštilj ili griler, premazati sa malo masti ili ulja i peći na jakoj vatri 5 do 10 minuta dok ne porumeni.
Meso treba da je spolja pečeno, a iznutra ružičasto i sočno.
Meso posolite i pobiberite po ukusu.
Gotovo meso ostavite da odstoji i da se prohladi oko 10 minuta.
Prohlađeno meso secite na kriške i poslužite sa prženim krompirićima, kuvanim graškom, šargarepom, grilovanim paradajzom, pečurkama ili po želji.
Prijatno!