Recept dana: Šatobrijan

Recept dana: Šatobrijan

Francuski odrezak ili šatobrijan vraća nas u doba Napoleona i francuskog književnika Šatobrijana po kome ovo posebno jelo nosi ime.

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci

- 400 g goveđeg bifteka u komadu

- so i biber po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema

Sa mesa pažljivo skinuti opnu, ispati meso i komad mesa prosušiti krpom.

U tiganju na vreloj masti ili ulju propržiti meso sa obe strane 5 do 10 minuta dok meso ne porumeni.

Meso možete staviti i na roštilj ili griler, premazati sa malo masti ili ulja i peći na jakoj vatri 5 do 10 minuta dok ne porumeni.

Meso treba da je spolja pečeno, a iznutra ružičasto i sočno.

Meso posolite i pobiberite po ukusu.

Gotovo meso ostavite da odstoji i da se prohladi oko 10 minuta.

Prohlađeno meso secite na kriške i poslužite sa prženim krompirićima, kuvanim graškom, šargarepom, grilovanim paradajzom, pečurkama ili po želji.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.