Recept dana: Sirova štrudla s jabukama

Recept dana: Sirova štrudla s jabukama

Ova sirova štrudla s jabukama je i pored toga što je preukusna, obiluje sastojcima koji su bitni za vaše zdravlje. 


Foto: Shutterstock 



Ova štrudla je naš današnji recept. 


Sastojci


Kora:


1 šolja očišćenih urmi



1 šolja badema (umočenih min. 2h u vodi i odstranjene kore)


¼ šolje kokosovog ulja


Nadev:


1 veća narendana jabuka


¼ šolje grožđica (umočenih min. 2h)



¼ šolje naseckanih oraha


prstohvat cimeta


dekoracija (po želji): Mleveni orasi, bademi ili indijski oraščići


Priprema


Očišćene urme i bademe procesuirajte i homogenizujte u blenderu ili procesoru hrane.


Smesu oblikujte u kuglu i dodajte kokosovo ulje radi boljeg razvlačenja kore.


Razvucite testo u tanku koru u obliku kruga ili elipse.


Za nadev:



Narendajte jabuku i iscedite sok. 


Izmešajte je sa grožđicama, naseckanim orasima i cimetom.


Dobro ih povežite i ravnomerno rasporedite na pripremljenu koru.


Zatim sve uvijte u štrudlu.


Pospite, po želji, mlevenim orasima, bademima ili indijskim oraščićima.


Štrudlu možete ostaviti nekoliko sati u frižider pa je naseći na kriške.


Prijatno!

Затворено за коментаре.