Ova sirova štrudla s jabukama je i pored toga što je preukusna, obiluje sastojcima koji su bitni za vaše zdravlje.
Foto: Shutterstock
Ova štrudla je naš današnji recept.
Kora:
1 šolja očišćenih urmi
1 šolja badema (umočenih min. 2h u vodi i odstranjene kore)
¼ šolje kokosovog ulja
Nadev:
1 veća narendana jabuka
¼ šolje grožđica (umočenih min. 2h)
¼ šolje naseckanih oraha
prstohvat cimeta
dekoracija (po želji): Mleveni orasi, bademi ili indijski oraščići
Očišćene urme i bademe procesuirajte i homogenizujte u blenderu ili procesoru hrane.
Smesu oblikujte u kuglu i dodajte kokosovo ulje radi boljeg razvlačenja kore.
Razvucite testo u tanku koru u obliku kruga ili elipse.
Za nadev:
Narendajte jabuku i iscedite sok.
Izmešajte je sa grožđicama, naseckanim orasima i cimetom.
Dobro ih povežite i ravnomerno rasporedite na pripremljenu koru.
Zatim sve uvijte u štrudlu.
Pospite, po želji, mlevenim orasima, bademima ili indijskim oraščićima.
Štrudlu možete ostaviti nekoliko sati u frižider pa je naseći na kriške.
Prijatno!