Recept dana: Sirova štrudla s jabukama

Recept dana: Sirova štrudla s jabukama

Ova sirova štrudla s jabukama je i pored toga što je preukusna, obiluje sastojcima koji su bitni za vaše zdravlje. 

Foto: Shutterstock 

Ova štrudla je naš današnji recept. 

Sastojci

Kora:

1 šolja očišćenih urmi

1 šolja badema (umočenih min. 2h u vodi i odstranjene kore)

¼ šolje kokosovog ulja

Nadev:

1 veća narendana jabuka

¼ šolje grožđica (umočenih min. 2h)

¼ šolje naseckanih oraha

prstohvat cimeta

dekoracija (po želji): Mleveni orasi, bademi ili indijski oraščići

Priprema

Očišćene urme i bademe procesuirajte i homogenizujte u blenderu ili procesoru hrane.

Smesu oblikujte u kuglu i dodajte kokosovo ulje radi boljeg razvlačenja kore.

Razvucite testo u tanku koru u obliku kruga ili elipse.

Za nadev:

Narendajte jabuku i iscedite sok. 

Izmešajte je sa grožđicama, naseckanim orasima i cimetom.

Dobro ih povežite i ravnomerno rasporedite na pripremljenu koru.

Zatim sve uvijte u štrudlu.

Pospite, po želji, mlevenim orasima, bademima ili indijskim oraščićima.

Štrudlu možete ostaviti nekoliko sati u frižider pa je naseći na kriške.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.