Isprobajte ove izvrsne palačinke koje se pripremaju na malo drugačiji način. Današnji recept su ove sirove palačinke koje će odlično doći u kombinaciji sa džemom.
Foto: Shutterstock
- ½ šolje zlatnog lana
- 1 banana (ne prezrela, za blaži ukus)
- 1 kašičica agave sirupa
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašika vode, ako je potrebno
Sve sastojke blendirajte zajedno.
Dodajte i više vode, ako je potrebno, do željene gustoće. Smesa ne sme biti vodenasta.
Kašikom razmažite smesu za palačinke na podlogu za dehidriranje, i postavite na pregradu dehidratora.
Dehidrirajte oko 1 sat, potom okrenite, i dehidrirajte još malo.
Možete napraviti testo noć pre, a početi dehidrirati čim se probudite, i one će biti spremne za doručak!
Sirove palačinke, jednostavno napunite svojim omiljenim voćem, agave sirupom ili mlevenim orasima.
Preporučuju se takođe i sa domaćim džemom iz Beobašte. Bilo da volite domaći džem, bez šećera, ili sa orašastim plodovima, nećete pogrešiti u izboru.