Recept dana: Sirovi jafa keks

Recept dana: Sirovi jafa keks

Ovaj recept je sirova replika poznatog jaffa cakes. Trebalo bi naći što slađe pomorandže da ne biste morali da zasladite vaše kolačiće. Ovako možete napraviti sirovi jafa keks.

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 10-ak jaffi):

- 1 velika pomorandža

- 1 šolja raznih oraha

- 3 kašike rogača u prahu

- 3-4 urme

Priprema:

Odsecite 2 kriške pomorandže i ostavite za kraj.

Iscedite jednu veliku (ili dve manje) slatke pomorandže. Sok popijte!

Pulpu od jedne velike pomorandže u procesoru ili supersecku iseckajte zajedno sa šoljom oraha po izboru (indijski, badem, lešnici, para, šta god imate pri ruci), 3 kašike rogača i 3-4 urme.

Na ravnoj površini, koristeći ili kalup ili čašu, formirajte jaffa cakes, debljine oko 5mm.

Na svaki komad stavite parčence pomorandže i ostavite u frižideru oko 20-30 minuta pre serviranja.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.