Ovaj recept je sirova replika poznatog jaffa cakes. Trebalo bi naći što slađe pomorandže da ne biste morali da zasladite vaše kolačiće. Ovako možete napraviti sirovi jafa keks.
Foto: Shutterstock
- 1 velika pomorandža
- 1 šolja raznih oraha
- 3 kašike rogača u prahu
- 3-4 urme
Odsecite 2 kriške pomorandže i ostavite za kraj.
Iscedite jednu veliku (ili dve manje) slatke pomorandže. Sok popijte!
Pulpu od jedne velike pomorandže u procesoru ili supersecku iseckajte zajedno sa šoljom oraha po izboru (indijski, badem, lešnici, para, šta god imate pri ruci), 3 kašike rogača i 3-4 urme.
Na ravnoj površini, koristeći ili kalup ili čašu, formirajte jaffa cakes, debljine oko 5mm.
Na svaki komad stavite parčence pomorandže i ostavite u frižideru oko 20-30 minuta pre serviranja.
Prijatno!