Na današnjem meniju je nesvakidašnji srneći gulaš koji kada jednom probate, uvek ćete mu se vraćati.
Foto: ddl.rs
- 1 kg srneceg mesa
- 1 kg crnog luka
- 200g šargarepe
- 100g celera
- 50g pelata
- 2dl crnog vina
- 200g aronije
- 200g palente
- 20g aleve paprike
- so, biber, ulje
Palentu skuvamo, začinimo i razlijemo u pleh da se ohladi.
U šerpu na zagrejano ulje stavimo da se dinsta očišćen i isečen crni luk, celer i šargarepu.
Povrće dinstamo uz povremeno dodavanje vode oko pola sata dok ne omekša. Zatim dodajemo srneće meso isečeno na kocke i crno vino. Sve to kuvamo oko dva sata uz dodavanje vode po potrebi.
Kada je meso skoro skuvano dodajemo aroniju, pelat, alevu papriku i začinjavamo dodatkom soli i bibera po ukusu.
Serviranje: parče palente koju smo prethodno skuvali i ohladili stavljamo na tanjir kao podlogu i preko nje sipamo srneći gulas. Možemo dekorisati sitno seckanim peršunovim listom.
Savet: ako želite jelo dodatno obogatiti nekim ukusom možete dodati željeni začin u palentu prilikom njenog kuvanja.