Recept dana: Srneći gulaš sa aronijom i palentom

Recept dana: Srneći gulaš sa aronijom i palentom

Na današnjem meniju je nesvakidašnji srneći gulaš koji kada jednom probate, uvek ćete mu se vraćati.

Foto: ddl.rs

Sastojci

- 1 kg srneceg mesa

- 1 kg crnog luka

- 200g šargarepe

- 100g celera

- 50g pelata

- 2dl crnog vina

- 200g aronije

- 200g palente

- 20g aleve paprike

- so, biber, ulje

Priprema

Palentu skuvamo, začinimo i razlijemo u pleh da se ohladi.

U šerpu na zagrejano ulje stavimo da se dinsta očišćen i isečen crni luk, celer i šargarepu.

Povrće dinstamo uz povremeno dodavanje vode oko pola sata dok ne omekša. Zatim dodajemo srneće meso isečeno na kocke i crno vino. Sve to kuvamo oko dva sata uz dodavanje vode po potrebi.

Kada je meso skoro skuvano dodajemo aroniju, pelat, alevu papriku i začinjavamo dodatkom soli i bibera po ukusu.

Serviranje: parče palente koju smo prethodno skuvali i ohladili stavljamo na tanjir kao podlogu i preko nje sipamo srneći gulas. Možemo dekorisati sitno seckanim peršunovim listom.

Savet: ako želite jelo dodatno obogatiti nekim ukusom možete dodati željeni začin u palentu prilikom njenog kuvanja.

Zatvoreno za komentare.