Recept dana: Srneći gulaš sa aronijom i palentom

Recept dana: Srneći gulaš sa aronijom i palentom

Na današnjem meniju je nesvakidašnji srneći gulaš koji kada jednom probate, uvek ćete mu se vraćati.


Foto: ddl.rs



Sastojci


- 1 kg srneceg mesa


- 1 kg crnog luka


- 200g šargarepe



- 100g celera


- 50g pelata


- 2dl crnog vina


- 200g aronije


- 200g palente



- 20g aleve paprike


- so, biber, ulje


Priprema


Palentu skuvamo, začinimo i razlijemo u pleh da se ohladi.


U šerpu na zagrejano ulje stavimo da se dinsta očišćen i isečen crni luk, celer i šargarepu.


Povrće dinstamo uz povremeno dodavanje vode oko pola sata dok ne omekša. Zatim dodajemo srneće meso isečeno na kocke i crno vino. Sve to kuvamo oko dva sata uz dodavanje vode po potrebi.


Kada je meso skoro skuvano dodajemo aroniju, pelat, alevu papriku i začinjavamo dodatkom soli i bibera po ukusu.


Serviranje: parče palente koju smo prethodno skuvali i ohladili stavljamo na tanjir kao podlogu i preko nje sipamo srneći gulas. Možemo dekorisati sitno seckanim peršunovim listom.


Savet: ako želite jelo dodatno obogatiti nekim ukusom možete dodati željeni začin u palentu prilikom njenog kuvanja.

Затворено за коментаре.