Recept dana: Taljatele s pečurkama i škampima

Recept dana: Taljatele s pečurkama i škampima

Danas nešto potpuno egzotično i preukusno za vašu trpezu. Današnji recept su taljatele s pečurkama i škampima, izvrsno jelo u kome ćete uživati i čiji ukus nećete zaboraviti.


Foto: Shutterstock



Sastojci


500 grama taljatela (testenine)


500 grama paradajza


375 grama šampinjona



375 grama škampa


125 ml kisele pavlake


1 glavica crnog luka


1 čen belog luka


2 kašike maslinovog ulja



peršun


so i biber


Način pripreme


Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju.


Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta.


Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne.


Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.


U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih.


Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.

Затворено за коментаре.