Danas nešto potpuno egzotično i preukusno za vašu trpezu. Današnji recept su taljatele s pečurkama i škampima, izvrsno jelo u kome ćete uživati i čiji ukus nećete zaboraviti.
Foto: Shutterstock
500 grama taljatela (testenine)
500 grama paradajza
375 grama šampinjona
375 grama škampa
125 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
peršun
so i biber
Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju.
Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta.
Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne.
Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.
U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih.
Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.