Recept dana: Taljatele s pečurkama i škampima

Recept dana: Taljatele s pečurkama i škampima

Danas nešto potpuno egzotično i preukusno za vašu trpezu. Današnji recept su taljatele s pečurkama i škampima, izvrsno jelo u kome ćete uživati i čiji ukus nećete zaboraviti.

Foto: Shutterstock

Sastojci

500 grama taljatela (testenine)

500 grama paradajza

375 grama šampinjona

375 grama škampa

125 ml kisele pavlake

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

2 kašike maslinovog ulja

peršun

so i biber

Način pripreme

Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju.

Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta.

Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne.

Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.

U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih.

Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.

Zatvoreno za komentare.