Recept dana: Tart od bundeve i oraha

Recept dana: Tart od bundeve i oraha

Uživajte u kremastom ukusu bundeve ove jeseni! Bundeva je savršen sastojak i slanih i slatkih jela. Ovaj put delimo sa vama recept za jedan savršen tart od bundeve i oraha.


 Foto: Shutterstock



Potrebno je:


za testo:


180 g mekog brašna


dobar prstohvat soli



1 kašika šećera (14 g)


115 g hladnog putera


40 ml ledene vode (po potrebi dodati još kašiku/dve)


120 g oraha (i još 60 g celih oraha za dekoraciju)


1 puna kašika smeđeg šećera



za fil:


4 velika jajeta


500 g pirea od bundeve (ispečenu bundevu izblendate i dobijete pire)


130 g smeđeg šećera


1 kašika meda


1 kašičica cimeta


1/2 kašičice začina za kolače od bundeve



prstohvat soli


1 kašika ekstrakta vanile


Priprema


Pomešajte suve sastojke i u njih ubacite puter.


Ručnim blenderom (ili rukama) umešajte puter u sastojke dok ne dobijete mrvičasto testo.


Dodajte vodu i napravite loptu testa koju ćete spljoštiti među dlanovima kako biste dobili disk.


Umotajte testo u plastičnu foliju i stavite u frižider na sat vremena, (do 48 sati).


Testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini (pospite brašna i preko testa) i prebacite u modlu za tart.


Izbockajte dno i pospite ga mlevenim orasima i smeđim šećerom.


Fil napravite tako što izmutite viljuškom jaja (ne mikserom) i dodajte ostale sastojke.


Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.


Pospite po testu i orasima i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 190 stepeni oko 40 minuta. 


Kada je gotov, ostavite ga da se potpuno ohladi pre sečenja i serviranja.

Затворено за коментаре.