Recept dana: Teletina na toskanski način

Recept dana: Teletina na toskanski način

Ukus Italije u vašem domu! Specijalni recept kojim možete oduševiti ukućane i prijatelje za ručak! Današnji recept je teletina na toskanski način.

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 6 osoba)

1 kg telećeg mesa od buta u jednom komadu

so, biber

1 kašika brašna

300 g krompira

50 g sitno isečenog crnog luka

2 kašike ulja

40 g maslaca

100 g dalmatinskog pršuta isečenog na tanke režnjeve

1 čaša belog ili crnog vina

1 čaša vode

1/2 češnja belog luka

1 komadič kore od limuna

1/8 kašičice morskog oraščića u prahu

Način pripreme

Meso očistiti od kožica i žilica, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno i vezati tankim kanapom da zadrži lep oblik.

Krompir oljuštiti, iseći na kriške i obariti u slanoj vodi.

Propržiti crni luk na ulju i maslacu. Spustiti meso i naglo ga propržiti sa svih strana da porumeni.

Zatim dodati pršut, pržiti sve zajedno još koji minut, pa usuti postepeno vino.

Kada vino skoro potpuno uvri, sipati čašu vode, poklopiti i pirjaniti istiha dok meso ne omekne, okrećući ga povremeno.

Nešto malo pre služenja dodati obareni krompir, beli luk, koru od limuna i morski oraščić i lako promešati.

Ostaviti jelo na tihoj vatri još desetak minuta, a zatim izvaditi meso na zagrejanu činiju, garnirati krompirom, preliti umakom i odmah služiti.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.