Recept dana: Tika masala

Recept dana: Tika masala

Ukoliko volite da isprobavate različite ukuse ovo tradicionalno indijsko jelo će vas oduševiti. 


Foto: Shutterstock



Sastojci


- pileća prsa 2 filea


- pileći bataci 2-3


Marinada



- jogurt 1 čaša


- čili 1 kašičica


- kurkuma 1/2 kašičice


- korijander 1/2 kašičice


- sveže rendani đumbir 1 kašičica



- beli luk 2 čena


Umak


- luk 1 glavica


- pelat 1 konzerva


- beli luk 1 čen


- so po ukusu


- biber po ukusu



- čili po ukusu


- kurkuma 2 kašičice


Priprema


Pomešajte sve sastojke za marinadu.


Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu.


Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže.


Nakon toga piletinu izvadite izmarinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu.


Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje.


Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta.


Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još par minuta.


Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte.


Poslužite uz kuvani pirinač.

Затворено за коментаре.