Recept dana: Tika masala

Recept dana: Tika masala

Ukoliko volite da isprobavate različite ukuse ovo tradicionalno indijsko jelo će vas oduševiti. 

Foto: Shutterstock

Sastojci

- pileća prsa 2 filea

- pileći bataci 2-3

Marinada

- jogurt 1 čaša

- čili 1 kašičica

- kurkuma 1/2 kašičice

- korijander 1/2 kašičice

- sveže rendani đumbir 1 kašičica

- beli luk 2 čena

Umak

- luk 1 glavica

- pelat 1 konzerva

- beli luk 1 čen

- so po ukusu

- biber po ukusu

- čili po ukusu

- kurkuma 2 kašičice

Priprema

Pomešajte sve sastojke za marinadu.

Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu.

Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže.

Nakon toga piletinu izvadite izmarinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu.

Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje.

Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta.

Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još par minuta.

Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte.

Poslužite uz kuvani pirinač.

Zatvoreno za komentare.