Ukoliko volite da isprobavate različite ukuse ovo tradicionalno indijsko jelo će vas oduševiti.
Foto: Shutterstock
- pileća prsa 2 filea
- pileći bataci 2-3
Marinada
- jogurt 1 čaša
- čili 1 kašičica
- kurkuma 1/2 kašičice
- korijander 1/2 kašičice
- sveže rendani đumbir 1 kašičica
- beli luk 2 čena
Umak
- luk 1 glavica
- pelat 1 konzerva
- beli luk 1 čen
- so po ukusu
- biber po ukusu
- čili po ukusu
- kurkuma 2 kašičice
Pomešajte sve sastojke za marinadu.
Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu.
Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže.
Nakon toga piletinu izvadite izmarinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu.
Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje.
Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta.
Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još par minuta.
Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte.
Poslužite uz kuvani pirinač.