Baš kada smo pomislili da pica ne može da postane fenomenalnija, ona nas je ponovo iznenadila. Jer, ovog puta nam stiže pica u šolji i pravi se, bukvalno, za dva minuta. Zvuči neverovatno, ali probajte i uverićete se - ne samo da je podjednako ukusna, već je i mnogo sočnija od one koja se prodaje na parče.
Foto: Youtube/printscreen
Sve što će vam trebati da pripremu ovog gurmanluka jeste jedna šolja, kašika i sastojci koje sigurno već imate kod kuće. Sam proces "bućkanja" sastojaka oduzeće vam otprilike minut, a isto toliko traje i pečenje.
Znamo, zvuči kao bajka, i upravo zato je ovo trenutno najpopularniji recept na netu.
Potrebno je:
Foto: Youtube/printscreen
- 4 kašike brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 3 kašike mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika sosa od paradajza
- 1 prepuna kašika rendanog kačkavalja
- 5 listića mini kobasice
- 1/2 kašičice mešavine začina (origano, bosiljak, biber ili začini po želji)
Priprema:
Foto: Youtube/printscreen
Prvo pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so, pa u to dodajte mleko i ulje, pa viljuškom sve ulupajte da se dobije testo. Preko testa stavite paradajz sos, sir, kobacisu (ili bilo koje suhomesnato) i pospite sve začinima. Ubacite u mikrotalasnu na minut i 10-20 sekundi, ili dok ne primetite da se po topingu javljaju oni predivni mehurići.
Uzmite kašiku i uživajte u najbržem i najukusnijem doručku... ili užini... ili večeri!
Za još recepata u šolji, pogledajte video ispod.