Recept za najbolju picu - evo kako da pripremite savršenu picu!

Recept za najbolju picu – evo kako da pripremite savršenu picu!

Maltene da ne postoji osoba koja ne voli picu i koja uvek nije raspoložena za nju. Pogotovo kada je napravite kod kuće, baš po svojoj meri. Ovo je recept za najbolju picu!

Foto: Unsplash

Priprema ovog jela nije ni najmanje teška, ali da bi bila savršena, ipak je potrebno da obratite pažnju na nekoliko detalja.

Naime, većina pravi ovih nekoliko grešaka, a da do njih ne bi došlo, evo na šta da obratite pažnju. Ovako ćete napraviti najbolju picu!

Testo

Jako je važno da se testo dovoljno "odmori". Mnogi prave veliku grešku i prerano ga pomere sa toplog mesta, a da bi bilo meko, važno je da se dovoljno digne.

Zatim je najbolje rastezati ga rukama kasnije. Ukoliko se, nakon što ga razvučete, povllači, to znači da bi trebalo da ga ostavite da još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Oklagija

Testo za picu je, kao što smo već rekli, najbolje da razvučete rukama. U redu je koristiti oklagiju, ukoliko niste baš vični, ali, ukoliko se, ipak, odlučite za oklagiju, da ne biste previše razradili i "ispumpali" sve one mehuriće vazduha koji pružaju fantastičnu strukturu, budite pažljivi.

Povrće

Ukoliko dodate previše povrća koje pušta vodu, kao što je to, na primer, slučaj sa tikvicama, testo bi, nakon pečenja, moglo da postane previše gnjecavo. Isto se dešava i ako povrće, koje sadrži puno vode, sečete na velike komade.

Pečenje

A kada je u pitanju samo pečenje pice, od velike važnosti je da se pobrinete za to da rerna bude dobro zagrejana na najjačoj temperaturi, pa je tek onda peći oko 10 minuta.

A da bi se ukusi lepo povezali, ostavite je oko pet minuta u ugašenoj rerni, piše 24sedam.

Zatvoreno za komentare.