U dva koraka ćete od prosečne testenine napraviti sjajnu, dostojnu restorana!
Foto: Shutterstock
Testenina kod kuće nikada nije onakva kakvu ćete probati u restoranu, ali sada su profesionalni kuvari otkrili dva trika zbog kojih ćete svoje jelo dići na onaj restoranski nivo!
Evo o čemu se radi:
Prvi korak: Prekinite sa kuvanjem testenine dva minuta pre nego što je gotovo. Možda vam to ne deluje drastično, ali imajte na umu da se prosečna testenina kuva oko osam minuta. Tako ćete dobiti "al dente" teksturu".
Foto: Pixabay
Drugi korak: Kuvanje testenine završite u sosu koji se već krčka u tiganju. Time što testeninu dodajete sosu pre nego što je potpuno skuvana, dajete joj šansu da u tih 2-3 minuta upije sve ukuse, što je zapravo i ključno jer baš taj korak čini od prosečne testenine savršenu.
Foto: Shutterstock