Ružne navike zbog kojih ostavljate loš utisak - a možete lako da ih ispravite

Ružne navike zbog kojih ostavljate loš utisak – a možete lako da ih ispravite

Ružne navike koje imate nekada ih niste ni svesni, ali ako vam neko kaže da stalno kasnite ili previše bučno jedete - pokušajte da ih ispravite.

Foto: Shutterstock

Dodirujete kosu

Kada su nervozne mnoge žene vrte prstom kosu i to je veoma loša navika. To je loše, pre svega, za kosu, a onda i vas jer nastavniku ili šefu dajete do znanja da ste "pali s Marsa", jedva čekate da odete i slično.

Takođe, mnogi muškarci ovu naviku mogu da pročitaju kao "zavođenje", a to će biti problem ukoliko vam nije cilj. Osim uvrtanja loš znak je i neprestano tapkanje kose, jer time šaljete poruku da ste površni i krajnje nesigurni u svoj izgled.

Kako to ispraviti? Jednostavno! Nosite u tašni ili džepu neku lopticu ili igračkicu, pa kada ruka krene ka kosi uzmite mali predmet u šaku i njega dodirujte, jer ćete tako sakristi stres i nesigurnost.

Foto: Shutterstock

Bučno žvaćete

Svesni ste da stvarate zvukove dok žvaćete hranu, ali uglavnom jedete sami pa o tome ne razmišljate. Ukoliko vam se desilo da neko vam neko kaže da "način na koji jedete kod njega budi apetit" to je na lepši način rečeno - mljackaš!

U azijskim kulturama se srkanje, mljackanje i proizvođenje zvukova tokom ručka smatra komplimentom za domaćicu, ali ne i u Evropi. Pogotovo je loša vest ako vam posle ručka pruže kutiju sa čačkalicama, jer to znači da nesvesno "sisate" preostalu hranu iz zuba.

Kako to ispraviti? Veoma jednostavno! Trudite se da žvaćete polako, a uzimajte male zalogaje jer tako nećete otvarati usta dok žvaćete.

Foto: Shutterstock

Stalno kasnite

Priče o "akademskih 15 minuta" su izmislili oni koji stalno kasne. Možda i ne verujete, ali niko ne voli ljude koji kasne i to se toleriše samo generalnom direktoru, predsedniku i onom od kojeg ljudi zavise. Možda je šef pun razumevanja za vaše kašnjenje, ali ne uzima vas ozbiljno i neće vas angažovati za stavri koje su, zaista, važne.

Kako to ispraviti? Lako! Pomerite sat 10 minuta ranije.Pripremite garderobu koju ćete obući dan ranije. Ne koristite mobilni telefon dok ne stignete na željeno mesto. Ne ulazite u razgovor sa nepoznatim ljudima, a pogotovo ne poznatim koje sretnete.