Sarma bez motanja kupusa i dugog krčkanja: Ukus je još bolji, a sprema se mnogo kraće

Sarma bez motanja kupusa i dugog krčkanja: Ukus je još bolji, a sprema se mnogo kraće

Retko ko ne voli da jede sarmu, ali mnogi često odustaju da je prave, jer ipak podrazumeva malo više angažovanja u kuhinji i sate i sate krčkanja.

Foto: Shutterstock

E, zato smo pronašli recept koji će vam uštedeti vreme provedeno u kuhinji, a ukus sarme je apsolutno identičan. Provereno.

Brza sarma

Potrebno je:

- glavica kiselog kupusa, 400 g mlevenog mesa, veća glavica luka, veća šargarepa, šaka pirinča, so, biber, crvena začinska paprika, voda, suvo meso, 1 dl vode

Priprema:

Na ulju izdinstajte crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte meso, propržite, začinite, dodajte pirinač, pa sve dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Kupus podelite na listove, isecite koren sa svakog lista, pa dno posude obložite sa nekoliko listova kupusa, tako da krajevi vire van posude.

Stavite red mesa, pa list kupusa, pa preko seckano suvo meso, pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Listovima koji vire iz posude, ušušakajte sarmu, prelijte sa vodom u koju ste stavili mlevenu papriku i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Ako sarma počne da tamni po površini, prekrijte je folijom.

Zatvoreno za komentare.