Savet iskusnih putoholičara - evo koje stvari nikada ne bi trebalo da ponesete na put

Savet iskusnih putoholičara – evo koje stvari nikada ne bi trebalo da ponesete na put

Sve što spakujete mora služiti svrsi, a ako ne, mora ostati kod kuće.

Foto: Shutterstock

Pakovanje za putovanje može biti stresno; morate da uzmete u obzir kuda idete, kakvo će vreme biti i da li postoje bilo kakve kulturne norme kojih treba da se pridržavate ili posebne prilike za koje treba da se obučete.

I morate biti sigurni da možete sve da spakujete u kofer a da izbegnete prekoračenja ograničenja težine prtljaga!

Na Internet stranici Just Packed objavljeno je nekoliko saveta za pakovanje kofera za put i kako u tome ne preterati.

Predmeti koje preporučuju da izbacite iz kofera su, između ostalih, jastuk za vrat, neudobne štikle, kabanica i previše proizvoda za negu kože.

Kada se radi o vašem prtljagu - prostor je na prvom mestu. Sve što spakujete mora služiti svrsi, a ako ne, mora ostati kod kuće.

To pravilo može izgledati grubo, ali to je praksa koja će spasiti putnike od nošenja previše stvari.

Pakovanje na pakovanje najčešće proizilazi iz pokušaja da se pripremite za previše situacija odjednom, uključujući različite vremenske uslove, pravila oblačenja ili ono što što planirate da radite na putovanju.

Foto: Shutterstock
 

Predmeti bez kojih ćete sigurno moći na svom putovanju, a koji će vam nepotrebno zauzimati prostor u koferu su sledeći:

Neudobne štikle

Štikle na kojima ne možete provesti celo veče ne zaslužuju mesto u vašem koferu. Taj prostor možete iskoristiti za nešto praktičnije. Ukoliko ipak birate potpetice, stručnjaci savetuju da ponesete univerzalni komad koji može podneti različite vremenske prilike.

Kabanica

Kabanica će zauzimati mesto u koferu, a vrlo retko ćete je upotrebiti. Tokom putovanja pre ćete posegnuti za kišobranom koji možete kupiti i kad stignete na vašu destinaciju.

Veliki jastuk za vrat

Postoje bolje opcije koje su pogodnije za putovanja od standardnog jastuka za vrat. Sat vremena sna koji ćete dobiti koristeći svoj jastuk nije vredan gnjavaže nošenja na putovanje.

Foto: Shutterstock

Pogrešan adapter

Istraživanje pre putovanja uključuje razumevanje tipova utikača i utičnica na vašoj destinaciji. Stručnjaci preporučuju da sa sobom nosite univerzalni adapter kako bi bili pripremljeni za sve varijante, piše klix.ba.

Previše proizvoda za negu kože

Nositi sve proizvode potrebne za vašu rutinu nege kože može predstavljati pravu smetnju pogotovo jer većina proizvoda dolazi u prilično velikim pakovanjima.

Ukoliko vaši omiljeni kozmetički preparati ne dolaze u "travel" pakovanjima, preporučuje se da ponesete samo ono osnovno.

Zatvoreno za komentare.