Za sve studente: 5 saveta za bolje učenje

Za sve studente: 5 saveta za bolje učenje

Uz nekoliko jednostavnih saveta, olakšaćete sebi učenje i postići bolje rezultate. Ovi saveti za učenje će vam sigurno pomoći da se izborite sa ispitima.

 Foto: Shutterstock

Deluje naizgled nebitno, ali važno je u kakvim uslovima učite. Dobro je da provetrite prostoriju u kojoj učite, da u njoj ne bude ni pretoplo ni hladno, da vam sto bude udoban i uredan i da na njemu bude sve što vam je neophodno za učenje.

 Foto: Shutterstock

Dok učite isključite televizor i mobilni telefon, da vam ne bi skretali pažnju, a što se slušanja muzike tiče, ukoliko vam ona ne remeti koncentraciju, pustite muziku koja vam odgovara. U suprotnom, isključite i nju.

 Foto: Shutterstock

Dobro je, naravno ukoliko je moguće, da uvek učite u isto vreme. Svako ima svoj bioritam i izaberite onaj deo dana kada vam je koncentracija najbolja.

 Foto: Pexels

Za dobru koncentraciju važno je da budete naspavani. Zato se potrudite da priuštite sebi, sedam-osam sati spavanja.

 Foto: Shutterstock

Veoma je bitno da umete da pravilno rasporedite vreme učenja i pravljenja pauza. Smatra se da je najcelishodnije u kontinuitetu učiti između 45 minuta i sat vremena a posle toga napraviti pauzu od 15 minuta do pola sata kada možete da se prošetate, nešto pojedete, porazgovarate sa nekim.

Zatvoreno za komentare.