Ne postoji pogrešan način da je jedemo, ali da li ste znali da način na koji jedete picu odaje znake vašeg karaktera? A evo i koji su znaci u pitanju.
Foto: Shutterstock
Dok ste vi verovatno prezauzeti da razmišljate i o načinu na koji jedete svoj fini obrok, naučnici koji proučavaju govor tela u nedavnom istraživanju otkrili su da, u zavisnosti od načina na koji jedete picu, pripadate jednoj od četiri kategorije ličnosti– pokretači, "uticači", pobornici i oprezni korektori.
U nastavku otkrijte kojoj kategoriji vi upadate.
Ljudi koji jednostavno navale na picu žele da je jedu na najbolji mogući način (a većina se slaže da ovaj način funkcioniše najbolje). To su ljudi koji se uglavnom odlučuju za iste nadeve, budući da su oprezni korektori, te jednostavno ne žele iznenađenja kada je reč o njihovoj pici.
Ljudi koji preklapaju kriške svoje pice obično su “multi-taskeri” te svoje obroke jedu dok u isto vreme rade druge stvari. Oni se, u stručnoj terminologiji, nazivaju pokretači.
Ljudi koji picu jedu viljuškom i nožem uglavnom se opisuju kao metodične osobe koje vole da se drže rutine (barem kada je u pitanju jedenje pice). To su takođe ljudi koji će se, kada su u društvu, najpre pobrinuti da su svi dobili svoj deo pre nego što počnu da jedu. Istraživači su ovoj grupi dali naziv pobornici.
Navodno, ako pristupate svojoj pici “s leđa”, volite da budete drugačiji i hrabro isprobavate nove stvari. Prijatelji vas verovatno nazivaju trendseterima, a naučnici i "uticačima". Početi s koricom, sigurno će privući pažnju koja vam uopšte ne smeta (barem dok držanje kriške ne postane nemoguće).
U kojoj od ovih kategorija ste se pronašli?