Seksting - šta predstavlja i kako da ne bude rizičan?

Seksting – šta predstavlja i kako da ne bude rizičan?

Prvo pravilo ove zabavne i korsine komunikacije: ako niste ušli u sferu seksi zadirkivanja u realnom životu, onda još nije pravi trenutak da se upuštate u seksting.

Foto: Shutterstock

Deljenje intimnih “golišavih” fotografija može biti rizičan potez, setite se samo kako su nedavno “procurele ” na društvene mreže slike svetski zvezda, ali i mnoge koju su “obični smrtnici” delili jedni drugima putem Snapchat-a. Ali, to ne znači da treba da odustanete i zaboravite na seksting!

Naime, neka istraživanja pokazuju da ovakav vidi komunikacije ima svojih prednosti. Slanje “nevaljalih” poruku partneru ne samo da pali varnice između vas, već povećava samopouzdanje, jača vezu i pomaže vam da istražite načine da se seksualno izrazite.

Seksting može da bude pomalo neugodan ako to nikada ranije niste radili. Ponekada ne znate šta da kažete, niste sigurni šta vaš partner voli, ili se ne osećate prijatno.

Naravno, ništa od ovoga nije bitno ako pošaljete pogrešne delikatne podatke ili dopustite da dođu u pogrešne ruke.

Zato, budite oprezni i držite se saveta za seksting kako biste uživali u dopisivanju bez brige.

Usaglasite se sa partnerom 

Obavezno pitajte partnera da li želi ovakvu vrstu komunikacije pre slanja bilo čega. Ne morate nužno da pitate zvanično, ali pokušajte da razjasnite svoju nameru i pre nego što nastavite, utvrdite da je saglasan sa tim.

Foto: Shutterstock

Izađite na sastanak prvo

Mnogi ljudi se danas pre upoznavanja oči u oči dopisuju nedeljama, ali pre nego što se upustite u intimnu komunikaciju, utvrdite da li ima hemije među vama. Ako to ne uradite, možda ćete shvatiti kada se konačno i sretnete, kako ste podelili mnogo ličnih podataka sa nekim ko vas ni ne zanima.

Koristite seksting kao predigru

“Prave” poruku mogu da vas dovedu u seksi raspoloženje i satima pre nego što se vidite sa partnerom i tako vas pripreme za savršenu strastvenu noć.

Budite otvoreni

Ako ste pristali na seksting, budite otvoreni, ne skrivajte vaše želje i ne premišljate se da li da nešto napišete ili ne. Osećaćete se zadovoljnije svojim odnosom i imaćete bolju seksualnu komunikaciju.

Foto: Shutterstock

Oslonite se na prethodna iskustva

Ponekada poruku mogu da se protumače drugačije, pa je jednostavnije “čitati” nekoga dok ga gledate u oči, zato, ako niste sigurni šta tačno da napišete dok se dopisujete, setite se zajedničkih intimnih iskustava koji su vam se ucrtali u pamćenje. Pišite o tome.

Koristite ga da date savete

Seksting takođe može biti odličan način da nagovestite partneru šta želite u krevetu.

Budite oprezni sa fotografijama

Nemojte slati golišave fotografije nekome ko ga ne poznajete dovoljno ili kome ne verujete, u suprotnom se džite samo dopisivanja ili snimaka, fotografija koje malo otkrivaju.

Ne čuvaj, ne arhiviraj

Naravno, ko ne bi voleo da se vrati na “mesto zločina” i još jednom pogleda ili pročita “vruće dopisivanje”, ali da biste eliminisali šanse da ih vidi pogrešan par očiju, ne oklevajte da pritisnite taster delete.