Sigurni smo da i vi jedete hamburger na pogrešan način

Sigurni smo da i vi jedete hamburger na pogrešan način

Za ljubitelje hamburgera pravi je izazov da ne naprave opšti nered kada jedu ovo ukusno jelo. Dodaci koji idu uz meso obično ispadaju na sve strane, umak curi niz ruke, a prsti su ulepljeni topljenim sirom.

Foto: Shutterstock

Sudeći prema onome što tvrde stručnjaci za hamburgere, sve vreme smo pogrešno proždirali svoje omiljeno jelo.

Napokon možete mirno da spavate jer vam donosimo uputstvo za pravilno jedenje hamburgera, koje je na portalu "Burger Lad" podelio Sajmon Djuks, osnivač spomenutog sajta. 

Iznenadiće vas u kakvom ste neznanju živeli dosad!

"Način na koji se hamburgeri poslužuju u restoranima isključivo je estetske prirode", tvrdi Djuks, a prenosi Dejl Mejl. 

Foto: Pixabay

"Kruna (vrh peciva) je deblja od podnožja zbog čega biste, za bolji doživljaj jela, trebalo da hamburger okrenete naopako pre nego što počnete da ga jedete.

Kruna će tada zadržati težinu kompletnog sadržaja i verovatnoća da će vam se hamburger raspasti u rukama znatno je manja. Pravi poznavaoci hamburgera uvek bi trebalo da ih jedu naopako".

Foto: Pexels

Po ovom pitanju izjasnili su se i brojni tzv. "foodiji" od kojih jedni tvrde da bi najbolje bilo da se hamburger izreže na komade čim stigne, a drugi se priklanjaju teoriji o naopakom jedenju.

"Kad zagrizete hamburger, vaš jezik dotiče ga s donje strane što znači da ćete bolje osetiti ukus svih dodataka u hamburgeru budete li ga jeli preokrenutog. Jedete li na ovaj način, jezik će doći u dodir s dodacima sekundu pre nego s testom, što je idealan redosled.

Foto: Pixabay

Budući da pecivo za hamburger ima deblji vrh nego dno, svi oni fini sokovi upiće se u vrh okrenete li ga naopačke.

A to, verujte, ima znatno bolji ukus od tankog, gnjecavog dna koje se raspada u rukama od silne vlažnosti. Loše navike treba menjati", tvrdi jedan od učesnika rasprave.

Zatvoreno za komentare.