Postoji toliko mnogo boljih zabava od bacanja petardi

Sigurno postoji bolja zabava od bacanja petardi

Svake godine govori se o opasnostima koje donosi bacanje petardi i o povredama koje nastaju usled upotrebe pirotehničkih sredstava. To, nažalost, to ne sprečava ni prodavce da ih nude "ispod tezge",ni mlade ljude i decu da strpljivo čekaju u redovima kako bi kupili ova mala ali razarajuća pirotehnička sredstva. Sigurno postoji bolja zabava od bacanja petardi

 Foto: Shutterstock

Petarde su ništa drugo do male bombe koje sadrže barut, a on može ozbiljno da vas povredi. Čak i male petarde mogu naneti ozbiljne povrede ako se bace u predelu očiju i dovesti do trajnog slepila.

Kada se pređe na nešto veće petarde koje se popularno nazivaju dinamitare, onda rizik postaje sve veći, a tada mogu nastati povrede u vidu ozbiljnih opekotina. U najtežim slučajevima povrede su završavane amputacijom delova šake.

 Foto: Shutterstock

Ekipa sa Youtube kanala "True or False Experiments" upravo je ovo htela da dokaže. Na veći komad mesa stavljali su različite petardi kako bi utvrdili koliku će štetu napraviti. Oštećenja su izazivale čak i one manje petarde, ali kada se prešlo na težu pirotehniku, postalo je jasno zbog čega se s pirotehnikom nije šaliti.

Pogledajte video klip:

Sigurni smo da više niste zainteresovani za pirotehniku, a u međuvremenu ćete otkriti da postoji bolja zabava od bacanja petardi.

Zatvoreno za komentare.