Smešne i čudne stvari koje svi roditelji rade

Smešne i čudne stvari koje svi roditelji rade

Naravno da nikada niste hteli i sami biti taj roditelj, ali život je imao druge planove. Ovo su smešne i čudne stvari koje svi roditelji rade.

Foto: Shutterstock

Postoje neke univerzalne istine koje saznate tek kada postanete roditelji: bez obzira na to koliko grickalica spakovali, nikada ih nećete imati dovoljno prilikom izlaska iz kuće, filmovi koje ste bezbroj puta pogledali odjednom će postati "prestrašni" i nikada nećete moći sa sigurnošću reći od čega je nastala mrlja na odeći vaše dece.

No, postoje i brojne smešne i čudne navike koje svi roditelji praktikuju. 

I dalje koristite nadimke koje ste svojoj deci dali dok su bili bebe, iako su odrasli

Ti nadimci su toliko slatki i simpatični, posebno ako su ih vaša deca smislila sama za sebe, da je gotovo greh prestati da ih koristite.

Partnera ili partnerku oslovljavate s "tata", odnosno "mama"

Da, čak i onda kada vaše dece nema u blizini.

Stalno sve članove porodice ispitujete trebaju li da idu u kupatilo

Kad su deca mala, posebno u fazi odvikavanja od pelena, roditelji se očajnički trude da ih upute ih u kupatilo pre nego što ih stave u sedište ili na spavanje.

No, zanimljivo je da mnogim roditeljima ta navika ostaje čak i ako je prošlo više od deset godina otkad njihova deca ne nose pelene.

Foto: Shutterstock

Njuškate svoju decu

Klincima nikada ne možete verovati na reč pa je uvek pametno uz pomoć njuha proveriti da li je na njihovom licu zaista čokolada ili nešto drugo...

Kolica za kupovinu vozite napred-nazad, baš kao što to radite s dečjim kolicima

Nakon što ste proveli godinu ili dve uspavljujući dete upravo na ovaj način, nije ni čudno što vaš mozak ne želi da odustane od usvojene navike.

Dlanovima prekrivate oči deteta dok gledate filmove

Naravno, ne možete zaštititi svoju decu od apsolutno svega, ali nesvesno ćete se potruditi to da uradite kad god se pojavi čudovište ili je neka "bezobrazna" scena na TV ekranu.

Nagovarate decu da se obuku toplije čak i kada nije hladno

Kada postanete roditelj, potpuno vam je logično na svako putovanje, čak i usred avgsta, poneti i nekoliko džempera "za svaki slučaj".

Foto: Shutterstock

"Testirate" hranu umjesto dece

Je li preljuto, preslatko, prevruće...

Nagovarate decu da se igrate "tihe igre"

Čak i najmirnija deca ponekad rade buku. Da biste izbegli ovu, za vaše uši, bolnu pojavu, verovatno ćete im predložiti da igrate "tihu igru". Naravno, ona podrazumeva takmičenje u tome ko će uspeti duže da bude tih, piše Best Life.

Uveravate svoju decu da ste alergični na kućne ljubimce

Čak i ako to nije istina, roditelji oduvek pokušavaju svojoj deci da prodaju upravo ovu priču. Tako nastoje da izbegn prisilno proširenje porodice za još jednog životinjskog člana o kojem će na kraju oni morati da vode brigu.