Nakon decenijskog advokatskog iskustva Bila Marlera koji zastupa ljude koji su se trovali hranom, postoje jela koja on nikada ne bi preporučio da naručujete u restoranu.
On 20 godina radi sa ljudima koji su se otrovali hranom i kojima je osigurao više od 600 miliona odštete, Bili je zaključio da postoji pet vrsta jela koja biste trebali da izbegavate na restoranskom meniju.
Salata
Ovo jelo koje mnogi smatraju zdravim zapravo je jedna od najrizičnijih opcija za obrok u restoranu."Pre ću pojesti suši nego salatu", kaže Marler i otkriva kako su salate i ostala sirova hrana prepune bakterija i klica koje nose moguću zarazu.
Sladoled iz automata
Radnici koji prodaju sladoled iz automata često ne slede sigurnosne mere, pa je čistoća sladoleda iz automata pod velikim znakom pitanja i može izazvati velike probleme.
Sirovo meso
"Preskočite srednje pečeni hamburger i dobro ga zapecite. Ako vam smeta ukus, stavite malo kečapa", kaže Marler i dodaje kako meso mora biti pripremljeno na 160 stepeni da bi se ubile bakterije poput Ešerihije i salmonele.
Švedski sto
"Nikad ne jedem hranu sa švedskog stola, uvek ću je naručiti iz menija", tvrdi ovaj stručnjak za trovanje.
On to objašnjava tako što švedski sto ima veći rizik za izlaganje bakterijama zbog ljudi koji je možda rukama pipaju, mogu kinuti u nju ili dirati svojim rukama tuđe posuđe.
Hrana iz inostranstva
Marler tvrdi da je trovanje hranom najbolje izbeći koristeći hranu koja je prešla kroz što manje ruku i u restoranima koji imaju strogu sigurnosnu politiku.
"Od jagoda iz Egipta možete dobiti Hepatitis A, pa je na primer uvek bolje da ne jedete takve jagode", rekao je ovaj advokat.