Taksi udruženje iz Bačke Palanke na udaru građana zbog broja telefona

Taksi udruženje iz Bačke Palanke na udaru građana zbog broja telefona

Stotinu evra od države trebalo bi da dobiju vozači koji rade za jedno taksi udruženje iz Bačke Palanke, ali će, kako tvrde, izgubiti zbog toga što je broj telefona njihove službe vrlo sličan broju na koji se građani prijavljuju za pomoć.

Foto: Shutterstock

Od kada je pre petnaest dana krenulo prijavljivanje za pomoć od stotinu evra, taksistima u Bačkoj Palanci ne prestaju da zvone telefoni, jer broj kol centra za prijavljivanje je 0800/101- 100 i sličan je broju taksista 0800/100-101.

"Kažem 'Plavi taksi', izvolite. Gospođa ili gospodin kažu – ja zovem za onih stotinu evra. Ja kažem ovde taksi, ona kakav taksi, rekoh 'Plavi', a stotinu evra? I tako nekakve čudne situacije. Ljudi se javljaju – ovde Mile iz Ćuprije. Ja kažem 'Plavi taksi', a on kaže: moj JMBG je pa nastavlja broj", objašnjava taksista Goran Miloradović kakve pozive su dobijali.

Taksista Đura Klajn kaže da ponekad zovu i više puta dnevno.

Foto: RTS/printscreen

"Zadnjeg nekog Radeta smo zapamtili, preko dvadeset puta se javio. Znači dobio je poruku na svoj broj telefona da ne zove više taj broj, mora da zove Trezor", dodaje Klajn.

I dok je poziv za građane besplatan, račun plaća taksi udruženje.

"Do sada je bilo otprilike preko 2.000 poziva i trpimo štetu. Poziv do pre korone nas je koštao pet dinara, taj razgovor traje od osam do petnaest sekundi. Ovi razgovori dok mi ljudima objasnimo traju otprilike 35 do 40 sekundi, znači da nas tri do četiri puta više košta svaki taj poziv", ističe taksista Mane Rončević za RTS.