10 korisnih opcija i aplikacija na pametnim telefonima koje će vam olakšati život

10 korisnih opcija i aplikacija na pametnim telefonima koje će vam olakšati život

Otkrivamo vam novih 10 korisnih opcija i aplikacija pametnih telefona koji će vam olakšati život.

telefon Foto: Pixabay

Ako smo pre 10 godina morali da uradimo 10 stvari, bilo nam je potrebno 10 uređaja. Danas, kada postoje pametni telefoni, možemo da telefoniramo, šaljemo poruke, gledamo TV emisije, čitamo novine i plaćamo račune. I ne samo to, oni mogu da urade još mnogo toga, a da verovatno niste ni sami svesni. Stoga vam otkrivamo novih 10 tajnih i korisnih funkcija pametnih telefona koje će vam olakšati život.

1. Sačuvajte memoriju

 Foto: Shutterstock

Pre ili kasnije, memorija vašeg telefona će se prepuniti. Tada možete prabaciti podatke na memorijsku karticu, koristiti servise poput Dropbox-a ili prebaciti podatke na računar. Međutim, postoji još jedna opcija - prebacite sve svoje podatke na Telegram Messenger, koji dozvoljava da sebi šaljete poruke i podatke.

2. Telefon kao nadzorna kamera

 Foto: Shutterstock

Iskoristite stari telefon da napravite nadzorni sistem ili bejbi alarm. Postoje aplikacije poput Motion Detector Pro, koje reaguju na pokrete i mogu vam poslati fotografije čim se neko pojavi u vidnom polju. Ipak, zapamtite da je ipak najbolje koristiti posebne uređaje koji su tome namenjeni.

3. Telefon kao auto kamera

 Foto: Shutterstock

Telefon možete korisiti i kao auto kameru tako što ćete pronaći položaj sa najboljim pregledom puta i instalirati DVR aplikacije poput AutoGuard Dash Cam i slične. Iako su prave auto kamere mnogo bolji izbor, i ovakva može biti od velike koristi.

4. Pristupite tajnom meniju

 Foto: Shutterstock

Svoj telefon možete umrežiti kao pravi programer tako što ćete otići na "Podešavanja"/"O telefonu" i klinuti 7 puta na "Broj modela" (Settings - About the phone), gde možete podesiti kvalitet signala, izgled i još mnogo toga.

5. UV svetlo

 Foto: Pixabay

Ultraljubičasto svetlo može biti veoma korisno, naročito kada npr. želite da proverite da li su novčanice lažne i slično. Zalepite parče selotejpa na blic, obojte plavim markerom, zatim parče obojeno ljubičastim markerom i onda dodajte još dva takva sloja.

6. Telefon kao libela

 Foto: Pixabay

Telefon vam može biti od koristi pri renoviranju pomoću aplikacija kao što je Bubble Level i slično, koji će vaš telefon pretvoriti u libelu. Korisno, zar ne?

7. Zanimljive statistike

 Foto: Pixabay

Da li su vas optužili da ste zavisnik od svog mobilnog telefona? Vreme je da saznate jesu li u pravu tako što ćete izabrati opciju "Podešavanja"/"Baterija" (Settings - Battery), i pojaviće vam se lista aplikacija koje najviše korisitite. Za Androide, postoje i posebne aplikacije poput Instant i sl.

8. Poruka na zaključanom ekranu

 Foto: Pixabay

Zamislite da ste izgubili svoj telefon i da se otključava posebnom lozinkom koju samo vi znate. Iako možda mislite da više nećete videti svoj telefon, možda ipak nije sve izgubljeno. Koristeći posebnu opciju koju imaju nove verzije Androida, možete ostaviti poruku na zaključanom ekranu. Idite na "Podešavanja" /"Zaključavanje ekrana i bezbednost"/"Potpis na zaključanom ekranu" (Settings - Lock screen and security - Lock screen signature).

9. Crno-beli režim

 Foto: Pixabay

Ako želite da sačuvate svoju bateriju i vid, koristite crno-beli režim dok čitate. Idite u meni za programe i pronađite opciju "simulate anomaly" i vaš telefon će raditi u crno-belom režimu.

10. Aplikacija protiv krađe

 Foto: Shutterstock

Ako poruka na zaključanom ekranu nije dovoljna, onda možete koristiti neku od aplikacija protiv krađe, kao što je npr. Cerberus, koje mogu fotografisati, aktivirati mikrofon, blokirati telefon i obrisati podatke, locirati uređaj ili čak koristiti glasan tonski signal kako bi privukao pažnju ljudi okolo.

Zatvoreno za komentare.