5 moćnih Viber funkcija koje morate da znate da koristite

5 moćnih Viber funkcija koje morate da znate da koristite

Mesindžer aplikacija Viber jedna je od najpopularnijih na svetu, ali bez obzira na to pojedini korisnici nisu upoznati s brojnim funkcijama koje nudi.

Foto: Shutterstock

U današnjem tekstu bavićemo se najinteresantnijim opcijama koje su vam na raspolaganju ako aplikaciju redovno ažurirate.

Neke od njih manje su poznate, a dobro će doći u različitim situacijama, posebno u današnje vreme kada je online komunikacija doživela neverovatnu ekspanziju, piše Objektiv.

1. Grupni audio i video pozivi

Uz povećanu potrebu korisnika da budu povezani tokom COVID-19 pandemije, Viber je nedavno povećao broj sagovornika u grupnim audio-pozivima, najpre na 10, a potom i na 20 korisnika.

Aplikacija je takođe predstavila grupne video-pozive do 20 sagovornika.

2. Viber za desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za koršćenje i na vašem ličnom računaru. Viber za desktop omogućava da komunicirate s korisnicima putem poruka, kao i onlajn audio i video konferencijskih poziva.

Sve vaše korisničke aktivnosti mogu biti sinhronizovane sa drugim uređajima – ako to želite. Viber za desktop podržava Windows i Mac operativne sisteme i potpuno je besplatan za korišćenje.

3. Kreiranje stikera

Ponekad je veoma teško izraziti osećanja rečima i u tim trenucima stikeri postaju najbolje rešenje. Svi korisnici Vibera mogu da kreiraju sopstveni stiker paket potpuno besplatno.

Koristeći editor funkciju, možete da menjate oblik nalepnica, ukrašavate ih tekstom, emodžijima ili drugim stikerima. Ovakav paket može sadržati do 24 stikera, a dostupan je za Android i iOS uređaje.

4. “Nestajuće” poruke

Jedna od novih funkcija o kojima smo već pisali jesu “nestajuće” poruke. Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslatu poruku, posle koje će se ona sama obrisati.

Odbrojavanje za brisanje počinje od trenutka kada je primalac pročita.

Foto: Shutterstock

5. Moje beleške

Uz brojne mogućnosti za online komunikaciju, Viber poseduje i mnoge funkcije koje su korisne za svakodnevni život.

Početkom 2020. godine predstavljene su Moje beleške – posebni odeljak unutar vaših četova, u kojima možete kreirati i organizovati svoje obaveze, obeležiti ih po njihovom razrešenju, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

Ova funkcija je dostupna na mobilnim uređajima i desktopu – i beleške će biti sinhronizovane na svim vašim uređajima.