5 potpuno beskorisnih opcija na Fejsbuku: Da li ste znali za njih uopšte?

5 potpuno beskorisnih opcija na Fejsbuku: Da li ste znali za njih uopšte?

Na najvećoj društvenoj mreži na svetu ne manjka opcija za koje, verujemo, ni njihovi tvorci nisu sigurni koliko su zaista korisne.

Ovom prilikom izdvojili smo pet najbeskorisnijih:

Napravite okvir

Okviri (Frames) su deo Fejsbukove platforme "Camera Effects" (ni za nju niste čuli, zar ne?) koja omogućava stvaranje okvira po želji za vašu fotografiju na profilu, grupi ili poslovnoj stranici. Kad napravite okvir, može ga koristiti bilo ko na Fejsbuku. Zato, nemojte stavljati pojedinosti o sebi u njega.

Ovaj alat ćete naći ako otvorite "Camera Effects", kliknete na "Open Frame Studio" u gornjem desnom uglu i pratite uputstva.

Istorija veze

Pomoću alata "Relationship History" možete da vidite celu istoriju odnosa na Fejsbuku s osobom za koju ste naveli kako ste s njom u vezi. Dobićete prikaz fotografija, video snimaka, objava i događanja u kojima ste oboje tagovani, zajedničke prijatelje i poslove, datum kad ste postali prijatelji...

Upišite "facebook.com/us" u polje za navigaciju brauzera ili "facebook.com/friendship/[korisničko ime 1]/[korisničko ime 2]" druge korisnike.

Provereni korisnički računi

Poput Tvitera, Fejsbuk ima oznaku za proverene korisničke račune. S time da nude plavu i sivu oznaku. Plava je za poznate i slavne, javne ličnosti i poznate brendove. Siva je za bilo koju poslovnu stranicu.

Otvorite svoju stranicu na Fejsbuku, pa "Settings, General, Page Verification" i potom "Verify this page". Fejsbuku ćete morati dati ili javno dostupan kompanijin broj telefona ili nedavno plaćen račun za komunalije.

Kodovi za Mesendžer

Kodovi za Fejsbukov Mesendžer su opcija koju je Fejsbuk "pozajmio" od Snepčeta. Ideja je jednostavna: skenirate nečiji kod i odmah možete da počnete da razgovarate s tom osobom.

Otvorite aplikaciju za Mesendžer i kucnite po svojoj profilnoj slici u gornjem desnom uglu. Kako biste skenirali nečiji kod, ponovite postupak, kucnite na sopstveni kod i odaberite "tab Scan Code".

"Games Feed"

Poseban "feed" može da bude super ideja - imate mogućnost da vidite samo šta vam rade najbliži prijatelji ili osobe sa kojima ste išli u gimnaziju. Ali jedan "Facebook feed" s punim pravom može da ponese titulu najbeskorisnijeg - The Games Feed.

Ako želite da gledate more apdejta o opsesiji vaših prijatelja poznatim igricama kao što su "Farmwille" i "Candy Crush" - ovo je "feed" za vas. Najgore od svega, ovaj "feed" ne možete da obrišete, već samo da ga dodate u "Favourites".

Zatvoreno za komentare.