8 najboljih aplikacija za uređivanje fotografija

8 najboljih aplikacija za uređivanje fotografija

Aplikacije za slikanje spadaju među najpreuzimanije aplikacije na svetu, stoga su kamere na pametnim telefonima mnogo bolje nego pre.Proizvođači se takmiče kako bi svoje kamere učinili pouzdanim, optimalnijim pri slabom osvetljenju i trude se da nude funkcije koje ljudi žele.

Mnogi će svoje odluke o kupovini mobilnog telefona temeljiti na snazi kamere. Poenta je da su kamere danas jako važne na mobilnim uređajima. Ipak, postoji i mnogo izvrsnih aplikacija koje će vam pomoći da iskoristite sve njihove prednosti.

Evo najboljih aplikacija za fotografisanje koje će podići fotke sa mobilnog uređaja na viši nivo!

1. Snapseed

Snapseed jedna je od najpopularnijih foto aplikacija među korisnicima iPhone-a. Ako preuzimate samo jednu aplikaciju za uređivanje fotografija, neka to onda bude Snapseed.

Ovaj moćni (i besplatni) uređivač fotografija može ispoštovati gotovo sve vaše potrebe za poboljšanjem slika. Izvrstan je za najvažnije tehnike obrade fotografija, uključujući ekspoziciju, boju, rezanje, izoštravanje i korekciju perspektive.

Ima alat za "lečenje" koji služi za uklanjanje neželjenih elemenata sa vaših fotografija, a čak možete upotrebiti četku alat ili alat za selektovanje kako biste prilagodili boju i osvetljenje samo jednog dela fotografije.

2. Camera FV-5

Camera FV-5 jedna je od mnogih aplikacija za obožavatelje "manualnih" kamera. Aplikacija imitira razne DSLR funkcije. To uključuje manualnu brzinu zatvarača kamere, ISO, merenje svetla, fokus, ravnotežu beline i još mnogo toga.

Takođe podržava JPEG, DNG (RAW) i PNG formate datoteka. Tu je i podrška za interfejs na 30 jezika. Zaista nudi mnogo mogućnosti, a pri tome treba spomenuti da radi dobar posao  i da ne osećate prenatrpanost aplikacije. Aplikaciju možete preuzeti besplatno kao bazični korisnik ili nadograditi na pro verziju za 3,95 dolara.

3. Camera MX

Camera MX jedna je od najstarijih i najpopularnijih aplikacija za slikanje. Timovi programera i podrške redovno ažuriraju aplikaciju i čuvaju je u skladu sa vremenom. Najbolje preporuke ako želite raditi jednostavne stvari. Aplikacija ima različite načine snimanja, a takođe se može koristiti za snimanje fotografija ili video zapisa.

Postoji čak i GIF način rada za izradu vlastitih GIF-ova. U aplikaciju je ugrađen urečivač fotografija koji može napraviti osnovne manipulacije fotografija, a to čini ovu aplikaciju kao pristojnu sve-u-jedan opciju. Ozbiljni fotografi možda bi ipak trebali potražiti neku drugu kao bolje rešenje.

4. Camera Zoom FX

Camera Zoom FX je još jedna od starijih aplikacija za slikanje koja prkosi vremenu. Ona predstavlja dobru mešavinu jednostavnog i ozbiljnog. Na raspolaganju vam je manualna kontrola za stvari poput ISO, brzine zatvarača, ekspozicije i još mnogo toga. Tu su i filteri, HDR način rada, razni načini fotografisanja i još mnogo toga.

Postoji i nekoliko dodataka koji dodaju još više funkcija. Nije u krugu popularnosti kao Camera MX, međutim ima više funkcija od većine manualnih aplikacija za slikanje. Možete je isprobati besplatno pre nego što platite 3,49 dolara za pro verziju.

5. Candy Camera

Candy Camera deo je novog talasa aplikacija za kamere. Ovo je aplikacija namenjena posebno za selfije. Ima hrpu filtera. Ona takođe uključuje alate za šminkanje, razne stikere i dodatne sadržaje. Tu je i kolažni način rada. Lakoća korišćenja interfejsa je malo teška za korišćenje u početku, ali vremenom će vam postati jako laka za upotrebu.

Ova aplikacija nije nešto što bi ozbiljan fotograf želeo koristiti svakodnevno, ali je odlična za stvari poput Instagram fotografija ili drugih društvenih medija. Aplikacija se preuzima potpuno besplatno. Ona ima dosadno oglašavanje tokom upotrebe, ali nažalost nema načina da ih se rešite.

6. Camera+

Još jedna odlična aplikacija za korisnike Iphone-a, a ako ste upoznati sa upotrebom manualne, kontrole za snimanje na DSLR fotoaparatu, osećaćete se kao kod kuće pomoću aplikacije Camera +.

Ova aplikacija omogućuje vam potpunu kontrolu nad snimanjem, pružajući vam mogućnost da odredite brzinu zatvarača, ISO i ravnotežu bele boje. Takođe ima opciju manualnog izoštravanja koja je izvrsna za fino podešavanje fokusa prilikom fotografisanja bliskih objekata.

Tajmer sa 30 sekundi je takođe vrlo korisna ugrađena funkcija. Na primer, ako biste se hteli pojaviti na fotografiji kao sitna figura u daljini, odlaganje od 30 sekundi daje vam dosta vremena da biste se namestili na odgovarajuću poziciju.

Osim toga, Camera + je sjajna aplikacija koja takođe ima praktičan skup alata za uređivanje fotografija. Odeljak "Lab" u aplikaciji nudi širok raspon manualnih alata za podešavanje boje, ekspozicije i oštrine. Tu je i pristojan izbor filtera sa jednim dodirom.

7. Cymera

Cymera je još jedna od starijih i popularnih aplikacija za slikanje i snimanje, a fokusira se više na glavne standardne funkcije. To znači da ćete dobiti hrpu filtera, stikera, specijalnih efekata i sličnih funkcija.  Može dodati ili ukloniti detalje sa vašeg lica i tela. Nismo veliki ljubitelji takvih dramatičnih promena, no međutim o ukusima se ne raspravlja. Sadrži i editor fotografija za manje uređivanje. Moguće je preuzeti besplatno, a možete i kupiti dodatne nadogradnje putem aplikacije.

8. DSLR Camera

DSLR Camera ima ambiciozan naziv, ali to ipak nije jedna od najboljih aplikacija za manualne kamere. Ima pristojan broj ručnih kontrola. To uključuje ravnotežu beline, svetlosno merenje, ISO i još mnogo toga. Takođe ima različite načine snimanja, geo tagovanje, a tastere za pojačavanje zvuka možete koristiti kao okidače za zatvarače kamere.

U suštini, to bi bilo to što ova aplikacija nudi. Funkcioniše jako dobro na većini uređaja. Ima nekoliko bagova, ali ništa veliko što bi vas moglo odvratiti od ove aplikacije. Jedini nedostatak je što ne nudi besplatno korišćenje bar određeni period, da bi se mogla testirati od strane korisnika. Kupci će ipak imati šansu za testiranje u okviru vremena povrata novca, pa se pobrinite da isprobate sve funkcije u tom periodu.

Zatvoreno za komentare.