Ako imate slab internet - uz ove trikove ćete pojačati signal

Ako imate slab internet – uz ove trikove ćete pojačati signal

Ukoliko imate problem sa internetom u stanu ili kući, ovo će vam zasigurno pomoći. Uz ove trikove ćete pojačati signal svog interneta!

Foto: Shutterstock

Ako vam je signal interneta u kući ili stanu dobar samo dok stojite pored rutera, a na svim drugim mestima slabiji, ne brinite. 

Postoji nekoliko rešenja kako pojačati signal, a ona će vam zasigurno pomoći. 

Proverite brzinu interneta

Pre nego što u potpunosti okrivite Wi-Fi, obezbedite da vaša internet konekcija radi bez problema. Povežite računar direktno na ruter preko Ethernet kabla i pokrenite test brzine interneta (speed test).

Ukoliko ne dobijate brzinu koja je predviđena (ili bar u granicama) paketom koji ste kupili, kontaktirajte provajdera ili zamenite ruter/modem.

Ažurirajte firmware rutera

Uvek redovno održavajte stanje svog rutera, kada su u pitanju poboljšanja performansi, funkcija i pojačana bezbednost. Proveravajte ažuriranja rutera u administrativnom interfejsu i redovno ih nadograđujte.

Postavite ruter na pravo mesto

Ponekada je problem u mestu na kom se ruter nalazi. Ruter bi trebalo da stoji tamo gde je najmanja "mrtva zona" za wireless konekciju. Stavite ruter u otvoreni prostor, daleko od zidova i prepreka, kako biste sprečili smetnje.

Proverite frekvenciju rutera

Konfigurišite ruter za optimalne performanse prebacivanjem na 5GHz opseg, ukoliko imate dual-band ruter. Ovaj opseg nudi veće brzine i manje smetnje. Osigurajte da oba opsega koriste isti SSID za besprekornu vezu između uređaja.

Izvor: Srbija Danas

Zatvoreno za komentare.