Cake iskusnih vozača - korisni vozački saveti koje treba poslušati

Cake iskusnih vozača – korisni vozački saveti koje treba poslušati

Često se vozači obraćaju stručnjacima za pomoć oko automobila, dok se oni stariji i iskusniji sve više okreću savetovanju mlađih vozača kako bi im pomogli da reše neke probleme i olakšali im vozačke muke. Ovi vozački saveti će vam biti veoma korisni!

Foto: Shutterstock

Kako biste se bolje snašli u vožnji i nepredviđenim situacijama, ovi vozački saveti će vam dobro doći.

Koristite pregradu za rukavice kao frižider

U mnogim novijim automobilima odličan dodatak je pregrada za rukavice. Postoji mogućnost da pustite unutra hladni vazduh i tu možete da sačuvate neku hranu ili ohladite piće i sendviče.

Zabodite ekser u izbušenu gumu pre nego odete kod mehaničara

Mnogima od nas desilo se da nam drugi vozači ukažu u toku vožnje da nam je guma ispumpana jer je pocepana.

Najpraktičnije je da zabodete ekser u pukotinu koji će držati gumu u relativno ok stanju dok ne stignete do automehaničara.

Nova stvar koju lopovi rade na putevima

Ukoliko se guma izbuši ekserom, on ostaje u njoj i zapušava rupu. S druge strane, lopovi sada koriste tubu koja je šuplja i koja ne dozvoljava vozačima da dugo voze sa takvom gumom.

Oni postavljaju ove napravice na mračnim i napuštenim deonicama i onda vrebaju vozače koje će opljačkati. Dok vozač menja gumu, lopovi pokupe stvari iz auta i vozač biva opljačkan pre nego i shvati šta se dešava.

Nabavite antifriz i vodu za vaš auto

Mnogi kada su topli dani žele da uštede na tečnosti za vetrobransko staklo pa peru prozore vodom. Trebate da znate da u hladnim danima flaša sa vodom u vašem autu može da zamrzne i čak pukne.

Neki vozači koriste antifriz noću kada se temperatura spusti ispod nule, a preko dana kada je temperatura preko nule tečnost počinje da miriše. Pomešajte antifriz sa destilovanom vodom u razmeri 3:1 i koristite tu smesu.

Sipajte ulje u auto uz pomoć šrafcigera

Ukoliko se plašite da ne prospete ulje po autu, koristite šrafciger kao biste što preciznije sipali ulje. Lakše ćete kasnije obrisati ulje sa šrafcigera nego pokupiti ulje u autu, piše 24sedam.

Zatvoreno za komentare.