Dugo se očekivala - Instagram uveo novu opciju za objavljivanje fotografija!

Dugo se očekivala – Instagram uveo novu opciju za objavljivanje fotografija!

Instagram sada dozvoljava mogućnost da objavljujete fotografije sa računara. Ovo je prekretnica, jer je ovo prvi put da je popularni servis za šerovanje fotografija zvanično dozvolio postovanje iz izvora van mobilnih uređaja, navodi Petapixel.

Foto: Shutterstock

Kompanija je zvanično potvrdila ovaj potez navodeći da je prvo bio omogućen delu korisnika, a da će svi korisnici narednih nedelja i meseci moći na novi način da koriste Instagram.

- Znamo da mnogi ljudi pristupaju Instagramu sa svojih kompjutera – navode iz kompanije i dodaju:

- Da bismo poboljšali to iskustvo, testiramo mogućnost kreiranja posta na Instagramu sa desktop pretraživača.

Planove Instagrama da prošire postovanje sa desktopa uočio je developer Alesandro Paluci, dok je kompanija još uvek testirala planove. Od ove nedelje, međutim, mnogi korisnici navode da sada vide “dugme” za stvaranje novog posta na desktopu vebsajta i da sada mogu da kreiraju postove koristeći novi sistem.

Ako je postovanje sa desktopa moguće za vaš nalog, naći ćete novu “dodaj” ikonicu na vrhu između ikonica za “direktnu poruku” i “istraživanje”. Kada prevučete i pustite fotografiju u “create box” (ili izaberete fajl uz pomoć dugme “browse”) imaćete priliku da kropujete fotografiju i editujete je pre objavljivanja.

Ovaj najnoviji potez približava Instagram još više Fejsbuku (roditeljskoj kompaniji) u dizajnu. Objavljivanje sa desktopa dugo se čekalo, pa je bilo samo pitanje vremena kada će biti lansirano.

Zatvoreno za komentare.