Novosađani sarađuju sa američkim gigantom

Novosađani sarađuju sa američkim gigantom

Novosadska kompanija 3Lateral otkupljena je od strane američke gejming kompanije Epic Games, koja stoji iza jedne od najuspešnijih video igara Fortnite-a, i Unreal Engine-a, platforme za gejming development. Dve kompanije su ranije sarađivale na projektima koje je potpisivao Epic Games.

 Foto: Shutterstock

Kako navodi gamesindustry.biz, cifra za koju je prodat još uvek nije poznata. U istom izvoru se navodi da će 3Lateral nastaviti da radi sa dosadašnjim partnerima na video igrama, filmskim i televizijskim projektima, a kako saznaje Startit, kompanija će sa svojih 60-ak zaposlenih nastaviti da bude prisutna u Srbiji. Takođe, sedište 3Laterala u Novom Sadu postaće grana Unreal Engine-a, odakle će kompanija zapošljavati talentovane pojedince iz regiona.

3Lateral je najpoznatiji kao kompanija koja razvija tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu, META Human Framework. Zbog toga ne čudi što je deo plana da njegov osnivač Vladimir Mastilović, preuzme najveći deo odgovornosti za kreiranje što realističnijeg iskustva u proizvodima Epic Games-a.

Zatvoreno za komentare.