Evo kako lako možete saznati ko vas sve prati na Fejsbuku

Evo kako lako možete saznati ko vas sve prati na Fejsbuku

Ako ste omogućili opciju prema kojoj vas mogu pratiti Fejsbuk korisnici koji nisu vaši prijatelji, to znači da bilo ko na svetu može videti vaše javne postove.

Foto: Shutterstock

Pored toga, svako može vaše objave objaviti i na svom zidu.

Ko vas može pratiti na Fejsbuku

Da biste saznali ko vas može pratiti na Fejsbuku, prvo proverite postavke privatnosti. Ako ste omogućili opciju prema kojoj vas mogu pratiti korisnici koji nisu vaši prijatelji, to znači da bilo ko na svetu može vidjeti vaše javne postove.

Pored toga, svako može vaše objave objaviti i na svom zidu. Ova opcija praćenja korisna je za vlasnike firmi i javne osobe, ali možda ne želite da opcija bude omogućena na vašem ličnom profilu koji radije delite samo s prijateljima i porodicom, piše Readers Digest

Kako videti ko vas prati na Fejsbuku

Ako korisnik Fejsbuka počne da prati vaše javne postove, dobićete obaveštenje. Kompletna lista korisnika koji vas prate možete pogledati klikom na svoj popis "Prijatelji", a zatim pogledajte desno.

Ako nemate vidljivu karticu na kojoj piše "Pratioci", to znači da na Fejsbuku nemate pratitelje koji vam već nisu prijatelji. Ako imate karticu "Pratioci", tada će vam biti dostupan celi popis. 

Foto: Shutterstock

Kako videti ko vas prati na Fejsbuku preko aplikacije za telefon

Ako nemate pristup računaru, i dalje je moguće videti ko vas prati na Fejsbuku dok koristi telefon. U aplikaciji kliknite na karticu vašeg profila, a zatim kliknite taster "Pogledajte više o sebi".

Ako se pomerite prema dnu ove nove stranice, tamo će biti vidljiv popis vaših pratitelja. Možete kliknuti "Vidi sve" da biste videli potpuni popis.

Kako videti koga vi pratite na Fejsbuku

Da biste saznali koga pratite na Fejsbuku, sledite iste korake kao što je gore opisano. Ali ovaj put, pripazite na vidžet koji kaže "Pratim", a ne "Pratioci". Ako primetite da nekoga slučajno pratite, možete preći na njegov profil i ukloniti ih pomoću sledećih koraka.

Foto: Shutterstock

Kako prestati pratiti nekoga na Fejsbuku

Na Fejsbuku je svaki vaš "prijatelj" takođe praliac, osim ako nisu odlučili da vas uklone ili "sakriju" na platformi. Srećom, svako može koristiti ovaj alat za prestanak praćenja.

Ako želite sakriti nečije postove sa svoje vremenske trake, to možete učiniti tako da otvorite profil drugog korisnika i kliknete ikonu "Prati". Otvoriće se padajući izbornik u kojem možete prestati da pratite korisnika dok održavate svoje prijateljstvo na Fejsbuku. 

Kako dopustiti da vas prate na Fejsbuku

Kako biste omogućili korisnicima Fejsbuka da prate vaše javne postove, uđite u opcije u gornjem desnom uglu i otvorite padajući izbornik. Kliknite na svoje opšte postavke, a zatim na levoj kartici pronađite opciju "Javni postovi".

Kliknite ovaj prikaz, a zatim odaberite "Javno", u odeljku "Ko može da me prati". Uz ovu postavku, svaki korisnik s Fejsbuk profilom može vas da prati.

Zatvoreno za komentare.