Fejsbuk spaja svoje 3 aplikacije u jednu

Fejsbuk spaja svoje 3 aplikacije u jednu

Fejsbuk spaja aplikacije u jednu: Instagram, Mesindžer i Vacap poruke uskoro će biti dostupne na jednom mestu!

 Foto: Pixabay

"Kompanija Fejsbuk planira da integriše usluge razmena poruka aplikacija Vacap, Instagram i Mesindžer", otkrio je američki dnevnik The New York Times. Iz kompanije su potom za britanski javni servis, BBC, kratko poručili da su "na početku dugog pocesa".

Naime, američki list navodi da je taj plan lični projekat osnivača Fejsbuk mreže, Marka Cukerberga, a kad bude završen, integracija će značiti da će korisnik Fejsbuka biti u mogućnosti da komunicira sa nekim ko ima samo nalog na Vacap ili nekoj drugoj integrisanoj aplikaciji.

Ovo je, kako se navodi, trenutno nemoguće, pošto pomenute aplikacije nemaju zajednički izvorni kod. Posao spajanja tri elementa je međutim počeo, piše The New York Times, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sledeće godine.

Cukerberg je u više navrata insistirao na ovom planu, kako bi trojstvo usluga učinio korisnijim i povećao vreme koje, korisnici provode koristeći te aplikacije.

 Foto: Shutterstock

"Želimo da napravimo najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a ljudi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja naših proizvoda za razmene poruka, koje su od početka do kraja šifrovane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja sa prijateljima i rođacima na društvenim mrežama", navedeno je u saopštenju Fejsbuk kompanije.

U saopštenju je, takođe navedeno da traju mnoge "diskusije i debate" po pitanju toga kako bi sistem eventualno funkcionisao.

Ostaje još samo jedno pitanje da se postavi - Želite li vi, kao korisnici ovih aplikacija, da Mesindžer, Vacap i Instagram budu spojene na bilo koji način?

Zatvoreno za komentare.