Fejsbuk uvodi 10 novina u svoje aplikacije

Fejsbuk uvodi 10 novina u svoje aplikacije

Prvi dan "Fejsbukove" konferencije F8 bio je pun objava i novih informacija. Godišnja konferencija F8 održana je juče u Centru San Hose MekEneri u San Hoseu, Kalifornija. Ovo su 10 najvažnijih stvari koje je izvršni direktor i koosnivač kompanije Mark Zakerberg izneo prvog dana.

1. Fejsdejt (FaceDate)

"Fejsbuk" (FB) lansira opciju za upoznavanje, uz pomoć koje možete da napravite profil vidljiv samo onima koji nisu vaši prijatelji a koji su se takođe izjasnili da traže ljubav. FB će vam pronaći odgovarajućeg partnera na osnovu svih podataka koje poseduje a slanje poruka će se odvijati u posebnom inboksu umesto u "Mesindžeru". Akcije "Meč grupe", roditeljske kompanije čuvenog sajta za upoznavanje "Tinder", danas su pale za 22%.

2. Instagram video-čet i anti-zlostavljanje

"Instagram" lansira video-čet, kao i novi filter da zaštiti korisnike od zlostavljačkih komentara, plus poboljšani tab "eksplor" (Explore).

3. Ponovno uvođenje opcije analize aplikacija

"Fejsbuk" ponovo pokreće svoj proces analize aplikacija, kako bi smanjio rizik da se neka od njih provuče i prodaje podatke korisnika, kao što se dogodilo sa kompanijom "Kembridž analitika".

4. Okulus Go prodaje se za 199 dolara

"Fejsbukov" jeftini VR set za glavu (virtuelna realnost) je sada u prodaji. Verzija sa 32 GB prostora košta 199 dolara, a ona sa 64 GB 249 dolara.

 

A post shared by Oculus (@oculus) on

5. "Mesindžer" pojednostavljuje i započinje prevod

"Fejsbuk" je zašao u prevode linija četovanja na "Mesindžeru", počevši sa englesko-španskim konverzacijama na američkom tržištu. U međuvremenu, FB je izbacio kameru i tabove za igrice kako bi dao "Mesindžeru" jednostavniji dizajn.

6. "Obriši istoriju" (Clear History)

"Fejsbuk" pravi novu opciju vezanu za privatnost – "obriši istoriju" – koja će omogućiti korisnicima da izbrišu podatke koje je FB prikupio sa sajtova i aplikacija koje koriste njegove oglase i analitičke alatke. To znači da možete obrisati nešto svoje brauzerske istorije iz "Fejsbukovog" skladišta podataka. Zakerberg je ovo uporedio sa brisanjem "kukija" iz brauzer istorije. Iako je ovo dobro za privatnost, učiniće iskustvo na FB manje personalizovanim.

7. VR memorija i 3D fotografije

FB donosi 3D ilustracije i modele u "Njuz fid". Takođe će pretvarati 2D fotografije u virtuelnu stvarnost – 3D okolinu koju možete istražiti.

8. "Vacapov" Status (WhatsApp Status) ima 450 miliona korisnika

"Vacapov" klon "Snepčetovih priča" (Snapchat Stories) – "Vacap Status" – sada ima 450 miliona dnevno aktivnih korisnika. Takođe, "Vacap" dodaje stikere i opciju grupnog video poziva.

 

A post shared by WhatsApp (@whatsapp) on

9. Šerovanje na "Fejsbuk" i "Instagram Stories" sa drugih aplikacija

Počevši sa "Spotifaj" (Spotify), "SaundKlaud" (SoundCloud), i GoPro, druge aplikacije mogu šerovati fotografije i video snimke direktno u "Stories" na "Fejsbuku" i "Instagramu".

10. Okulus TV (Oculus TV)

Okulus želi da gledate TV uz pomoć njegovog novog seta za glavu "Go". Prvo ćete dobiti "Fejsbuk Voč" (Facebook Watch), ali pristići će i aplikacije poput "Netfliksa" i "Hulua". Možda "Fejsbuk" može privući ljude da provode više vremena sa njegovim setovima stvaraju virtualni veliki ekran za 2D sadržaj, piše "Techcrunch".

 

A post shared by Oculus (@oculus) on

Zatvoreno za komentare.