Fejsbukov "Mesendžer" uvodi novu korisnu opciju!

Fejsbukov „Mesendžer“ uvodi novu korisnu opciju!

Mesendžer uskoro dobija mogućnost "prepoznavanja lica"! Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja, i još uvek nema informacija o tome kada bi mogla da bude dostupna širem krugu korisnika.

Foto: Shutterstock

Fejsbukova aplikacija za dopisivanje kratkim porukama testira novi način zaštite poruka i prepiski. Tako će korisnici Mesendžera uskoro, najverovatnije, moći da koriste biometrijsku tehnologiju, odnosno Face ID ili Touch ID funkcija (u zavisnosti od uređaja) kako kao način zaštite.

- Želimo da omogućimo korisnicima više izbora i kontrole kako bi mogli da zaštite svoje privatne poruke. Počeli smo testiranje funkcije koja omogućava otključavanje Messenger aplikacije pomoću podešavanja uređaja - naveli su iz Facebooka.

Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja, i još uvek nema informacija o tome kada bi mogla da bude dostupna širem krugu korisnika, piše Ubergizmo.

Podrška za Face ID i Touch ID opcije prošle godine dobila je i najpopularnija mesindžer aplikacija na svetu "WhatsApp", koja je takođ u vlasništvu Fejsbuka.