Fejsbukov "Messenger" dobio opciju koju smo dugo čekali

Fejsbukov „Messenger“ dobio opciju koju smo dugo čekali

Milioni ljudi širom Srbije i sveta svakodnevno koriste Fejsbukov "Messenger" u komunikaciji s prijateljima, porodicom ili kolegama.

Foto: Shutterstock

Ali, kao i u slučaju drugih aplikacija, ukoliko se neko dokopa vašeg telefona ne postoji način da ga zaustavite u čitanju privatnih prepiski.

Srećom, Fejsbuk je uvideo potrebu za novom zaštitom svojih korisnika i predstavio opciju App Lock, koja je stigla s poslednjim apdejtom, prenosi Objektiv.

Ona aktivira biometričku proveru prilikom aktivacije Messengera. To znači da ako koristite iPhone i FaceID, ova opcija biće pridodata vašem nalogu. S druge strane, Android korisnici moći će da dodaju proveru otiska prsta (ukoliko postoji na uređaju).

Sigurna zaštita

“App Lock predstavlja još jedan nivo zaštite vaših privatnih poruka i sprečava ljude da im pristupe. Možete biti spokojni da ih niko neće pročitati ako pozajmite telefon”, objasnio je Džej Salivan iz Facebooka.

U ovom trenutku, nova opcija dostupna je samo iOS uređajima, a iz kompanije uveravaju da će stići na Androide u narednim mesecima.

Foto: Shutterstock

Kako da aktivirate App Lock?

Prvo proverite da li ste preuzeli najnoviju verziju Facebook Messengera. Potom aktivirajte aplikaciju i kliknite na opciju “Privacy Settings”. Tamo se nalazi dugme za uključivanje/isključivanje App Locka.

Ukoliko je aktiviran, uređaj će vašem Messenger nalogu pridodati koju god zaštitu da imate (FaceID ili TouchID).

Zatvoreno za komentare.