"Iznajmite" svoje lice za 100.000 funti!

„Iznajmite“ svoje lice za 100.000 funti!

Ako vam nedostaje novca, a nemate ništa protiv toga da pozajmite svoje lice robotu i pritom zaradite i do 100.000 funti – ovo je pravo mesto za vas, stoji u oglasu kompanije koja se bavi robotikom.

Foto: Shutterstock

Naime, firma “Geomiq” raspisala je oglas u kojem nudi ozbiljne količine novca osobi koja bi joj iznajmila svoje lice kompaniji, a koja bi to lice iskoristila za stvaranje humanoidnih robota.

Sudeći po izveštajima “Geomiqa”, koji ima sedište u Londonu, u toku je potraga za “prijateljskim licem” koje će biti iskorišćeno za stvaranje humanoidnog robota, koji će biti u masovnoj proizvodnji.

Lice koje kompanija odabere biće korišćeno na više hiljada robota koji će se prodavati širom sveta, pa je iz tog razloga “Geomiq” voljan da osobi čije lice bude izabrano ponudi novčanu nadoknadu u iznosu od 100.000 funti.

Foto: Shutterstock

Iz kompanije su zamislili da novi robot bude zapravo neka vrsta virtuelnog prijatelja, koji će služiti kao asistent starijim ljudima kojima je potrebna pomoć u kućnim poslovima i zadacima. Sudeći po njihovim najavama, sama produkcija robota bi trebalo da počne naredne godine.

Iako “Geomiq” nema zakonsko pravo da otkriva više detalja o ovom projektu zbog ugovora koji je potpisan s privatnom kompanijom koja finansira projekat, ono što se dosad zna je da postoji nekoliko investitora, a većinsko finansiranje projekta dolazi iz Kine.

“Znamo da je iznajmljivanje lica za potrebe stvaranja robota u ovom trenutku nešto što zvuči ektremno i nesvakidašnje, ali smatramo da je ovo sjajna prilika za ljude koji žele da zarade i do 100.000 funti”, naveli su iz kompanije “Geomiq”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Stick Your Blue Tick ❌ (@cannibalism_and_chill) дана

Na njihov oglas se mogu prijaviti svi zainteresovani stanovnici naše planete tako što će poslati svoju fotografiju na e-mail adresu “Geomiqa”.

Iz kompanije koja se bavi robotikom su istakli da na ovom projektu rade već punih pet godina i zbog osetljivosti projekta nisu u mogućnosti da otkrivaju više detalja javnosti. Ono što su mogli da potvrde je da će odabrani kandidat sa savršenim licem imati puni uvid u stvaranje robora humanoida po njegovom liku.

Vest je naišla na podeljena mišljenja. Postoji veliki broj ljudi koji se prijavio na oglas, a postoje i oni koji smatraju da će nam roboti oteti sve poslove, te da su krenuli od naših lica.

Zatvoreno za komentare.