"Dark mode" stiže i na ovu aplikaciju!

„Dark mode“ stiže i na ovu aplikaciju!

Šuška se već dugo o Gmail Dark Mode opciji, a videli smo je samo "na kašičicu". Gmail je sad jedna od 30 i nešto aplikacija, koja je zvanično dostupna na Android uređajima i podržava i Dark Mode opciju.

Foto: Shutterstock

Nakon serije testova i dostupnosti “na kašičicu“ samo odabranim korisnicima, Google je pustio Dark Mode za Gmail svim korisnicima, koji trenutno imaju Android 10. To su vlasnici Google Pixel i BETA testeri drugih uređaja, među kojima je i naš Huawei P30 Pro sa EMUI 10 okruženjem.

Gmail Dark Mode je dostupan u Podešavanjima i omogućava automatsko ili ručno aktiviranje. Ako vam je sistem podešen na Dark Mode, onda će se i GMail sam od sebe “okrečiti“ u tamne tonove, a ako se to ne desi uvek možete da ga aktivirate ručno, iz menija za podešavanje.

Opcija Tema, kako je kod nas prevedena ova opcija, nalazi se u Podešavanja >Opšta podešavanja i odmah je na vrhu tog podmenija. Unutra su opcije tj. mogućnosti, koje smo opisali iznad i koje možete da promenite u svakom trenutku.

Foto: Shutterstock

Gmail u tamnoj boji izgleda odlično, beli tekst na crnoj pozadini je vrlo dobro čitljiv, a oznake mejlova, kakve su prioriteti, dodaci i druge se jasnije vide, jer je žuta ili crvena boja mnogo izraženija na tamnoj pozadini.

Još jednom vas podsećamo da Dark Mode, osim estetske promene, donosi i značajnu uštedu baterije, pokazala su istraživanja Google kompanije za Android, ali i Apple kompanije za iPhone.

Zatvoreno za komentare.