Google Maps za korak ispred konkurencije

Google Maps za korak ispred konkurencije

Uskoro će navigacija prikazivati mapu i virtuelne strelice po ulicama uživo, zajedno na ekranu, kao novi tip navigacije.

Foto: phonearena.com

Proširena realnost, odnosno dopunjena stvarnost konačno je dobila konkretan praktičan način upotrebe - virtuelizaciju navigacije. Ovo će omogućiti da na ulicama, kojima se krećete, uživo vidite strelice i uputstva kuda da se krećete, prenosi Mondo.

Naravno, radi se o aktivaciji AR mogućnosti u okviru Google Maps navigacije, koja je trenutno dostupna samo malom broju korisnika. Ova opcija ni za test nije dostupna u Srbiji.

Aplikacija, prema rečima Google predstavnika nije osmišljena za primarnu navigaciju, ali je ogromna pomoć prilikom snalaženja u nepoznatom prostoru.

Kombinacijom onoga što se vidi kroz objektiv kamere, GPS pozicioniranja i Google Maps aplikacije dobija se jedinstven sistem navođenja do cilja na otvorenom, a planirane su i pojedine navigacije za zatvoren prostor - muzeji, pozorišta, turistička mesta i druge poznate građevine ili ustanove.

Kompanija Google trenutno eksperimentiše sa različitim tipovima interfejsa, trudeći se da odabere i usavrši najbolji, a trenutno ga isprobava nekoliko stotina istaknutih fanova aplikacije, koji su lokalni vodiči u svojim sredinama. Google planira da ovo objavi kao jednu od dodatnih opcija Google Maps aplikacije, ali tek nakon što bude zadovoljan kako opcija radi.

Za sada možete da pogledate stari video zapis o prvoj verziji Google Maps AR navigacije, dok ćete za novi morati da sačekate neko vreme, dok opcija ne bude dostupna i kod nas.

Zatvoreno za komentare.