Greške pri korišćenju telefona koje stalno pravimo

Greške pri korišćenju telefona koje stalno pravimo

Jednostavno je, naviknite se da koristite telefon na drugačiji način nego što ga sada koristite. Ako ga već ne koristite pravilno, naravno.

 Foto: Shutterstock

Većina nas koristi pametne telefone ili telefone uopšte i najveći deo korisnika želi da iz svog telefona izvuče maksimum. Da bi u tome uspeli potrebno je da pratite ovo uputstvo, koje je sastavio jedan od najpoznatijih YouTube kanala, PhoneBuff.

1. Ne isključujte aplikacije koje rade u pozadini

Iako mnogi misle da je dobro isključivati aplikacije, koje se više ne koriste, zapravo je bitno ne isključivati ih, da telefon ne bi trošio više energije pri njihovom ponovnom pokretanju. Bolje ih je ostaviti u pozadini da rade. 

 Foto: Pixabay

2. Ne punite telefon pogrešno

Ako želite da izvučete maksimum iz svoje baterije i da vam ona u telefonu traje duže, prestanite da punite telefon tokom cele noći i ne dopuštajte da se nivo napunjenosti baterije spusti ispod 20 odsto ili još gore - da se telefon isključi zbog ispražnjene baterije. Sve ovo oštećuje bateriju na različite načine, što utiče na njen kapacitet, brzinu punjenja i dugotrajnost. 

3. Ne koristite iste lozinke

Jasno je - lozinke za sve smartfon opcije i sve aplikacije bi trebalo da budu različite! Bićete sigurniji i telefon će raditi bolje. 

 Foto: Pixabay

4. Ne čuvajte slike u aplikacijama za društvene mreže

Ako koristite Instagram, Mesindžer ili Fejsbuk kameru ili bilo koju drugu aplikaciju društvene mreže kako biste pravili slike - prestanite to da radite. Slike se tako lakše dele, ali su one lošijeg kvaliteta tj. niže rezolucije i manje veličine, kako bi se lakše delile. Koristite kameru telefona za slikanje, pa slike podelite na mreže tako što ćete ih "uvući" kroz aplikacije. Na taj način vam ostaje originalna slika u punoj rezoluciji i kvalitetu.

5. Otključan telefon ne dajte nikome, posebno ne neznancima

Iako će sad mnogi prevrnuti očima i reći "Ma, daaaaj! - zašto bismo tako nešto uradili", istraživanja pokazuju da je broj ljudi, koji bi svoj telefon otključan dali na korišćenje nepoznatoj osobi daleko veći, nego što bilo ko smatra. Slikanje na brzinu, poziv, svejedno! Prvo zaključajte telefon, pa pokrenite kameru ili brojčanik, pre nego što nekom date svoj telefon. Mnogo je razloga za to!

 Foto: Shutterstock

6. Morate početi da čistite telefon

Telefon je nekoliko puta prljaviji od daske toaleta. Brisanje vlažnom krpom ili maramicom bez alkohola ukloniće najgore bakterije, ali i prljavštinu. Dovoljno je da higijenu telefona sprovodite na svakih nekoliko dana, mada bi svaki dan, pred spavanje bilo idealno da čistite svoj telefon. Recimo to i ovako - koliko vas nosi telefon sa sobom u toalet? Da, sad je jasnije, zar ne?!

7. Ne potcenjujte oflajn mape za navigaciju

Uštedećete brdo interneta, energiju baterije i svoje živce korišćenjem već skinutih mapa, umesto onih koje se koriste samo onlajn. Predlažemo Google Maps ili Here WeGo aplikacije.

 Foto: Shutterstock

8. Ne držite telefon na stolu

Telefon vam odvlači pažnju i kad se bavite nekim poslom, učite ili radite nešto što zahteva koncentraciju i pažnju - odmaknite telefon od sebe! Držite ga u džepu košulje, jakni, torbi, negde gde ga direktno ne vidite. Ah, da, PhoneBuff kaže da bismo mogli i da prolijemo nešto po telefonu. Dobro, i zbog toga.

Zatvoreno za komentare.