Novi tip navigacije stigao i u Srbiju

Novi tip navigacije stigao i u Srbiju

Google Maps AR, ili Gugl Mape PR (proširena realnost), je novi tip navigacije koji omogućava korisnicima da pomoću velikih znakova plasiranih kroz objektiv kamere u realnom vremenu i realnom okruženju vide tačno na koju stranu bi trebalo da idu ili kojim putem da se upute kad izađu sa stanice, iz metroa i slično.

Foto: Wall Street Journal

U tim situacijama navigacija često nije u potpunosti jasna - čovek na brzinu krene pogrešnim putem - i da bi se to izbeglo Gugl uvodi ove velike lebdeće znakove, koji se kače u okruženje, koje se snima kamerom, kako bi korisnici pronašli najkraći put.

Trenutno je u ALPHA fazi testa dostupan i kod nas, ali ne svim korisnicima - samo određenom broju aktivnih Google Maps korisnika. Da biste povećali mogućnost dobijanja pristupa ovom tipu navigacije registrujte se na Google Maps BETA i instalirajte sve poslednje verzije aplikacije, uključujući i Google Core AR, koja je neophodna za prikaz navigacije u proširenoj realnosti.

Jedna napomena - Google AR tj. Google Maps PR se teško snalazi u prostoru kad padne mrak, pa vodite računa o toj činjenici.

Zatvoreno za komentare.