Huawei i Samsung udružuju snage!

Huawei i Samsung udružuju snage!

Huawei i Samsung udružuju snage! Samsung je, navodno, Huawei kompaniji ponudio nešto što se ne odbija.

 Foto: Screenshot

Huawei je na Mate 20 Pro telefonu imao OLED ekrane, čiji su snabdevači bili LG i BOE. Ako je verovati izvorima PhoneArena sajta, Huawei nije bio zadovoljan radom ovih dobavljača u potpunosti, najviše u pogledu kontrole kvaliteta i tečne isporuke, pa je snabdevača za vodeći model P30 serije potražio u svom konkurentu - Samsung kompaniji.

Na ovaj korak Huawei se delimično odlučio i zbog toga što je jedan određeni deo Mate 20 Pro telefona imao problema sa zelenim "isijavanjem" na ivicama ekrana, što je kompaniji donelo dodatne troškove.

S druge strane, isti izvor tvrdi da je Samsung kompaniji Huawei ponudio takav ugovor, da kineski gigant nije mogao da ga odbije. Rezultat je Samsung OLED ekran u Huawei P30 Pro telefonu, koji će biti beskompromisnog kvaliteta, a Huawei će imati bolju kontrolu kvaliteta i Samsung ekspertizu, koja je čuvena u ovom smartfon segmentu.

Da li će Samsung i Huawei zaista sarađivati tj. jesu li već otpočeli saradnju, jer se Huawei P30 Pro, navodno, već uveliko proizvodi - saznaćemo 26. marta, kad Huawei predstavi svoja tri nova P30 telefona - P30 Lite, P30 Pro i P30 u Parizu.

Zatvoreno za komentare.