Instagram uvodi veliku promenu: Vraća opciju koja će mnoge obradovati - pogledajte kako to sada izgleda

Instagram uvodi veliku promenu: Vraća opciju koja će mnoge obradovati – pogledajte kako to sada izgleda

Fid je prvobitno promenjen 2016. godine kada je algoritam počeo da odlučuje o tome šta se pojavljuje na početnoj stranici.

Foto: Shutterstock
 
Instagram je odlučio da obraduje svoje korisnike opcijom koja je ukinuta još 2016. godine.

Popularna mreža u vlasništvu Mete je potvrdila da će opcija hronološkog fida biti dostupna svim korisnicima na iOS-u i Android-u od 23. marta.

Fid je prvobitno promenjen 2016. godine kada je algoritam počeo da odlučuje o tome šta se pojavljuje na početnoj stranici.

Instagram je smatrao da bi korisnici radije voleli da im se prikazuju stvari prilagođene ukusu, umesto da prikazuju najnovije fotografije i video snimci. I sve to bez mogućnosti prebacivanja između režima.

Međutim, ovaj potez i nije bio tako popularan koliko se kompanija nadala, pa je Instagram sada odlučio dati dve opcije - Praćenje i Omiljeno, koje se mogu podesiti da prikazuju objave hronološki.

Konačno sloboda izbora

Najbolje od svega je što novi fid ne zahteva od vas da idete u App Store ili Plej prodavnicu da biste ažurirali aplikaciju, već bi trebalo da se sam pojavi u aplikaciji uskoro.

To je dobrodošla promena i mnogi su želeli da se kompanija vrati na hronološki feed od kada su promene stupile na snagu 2016. godine.

Već neko vreme radimo na različitim načinima da ljudima damo veću kontrolu nad svojim iskustvom. Ovo je jedna od mnogih stvari koje menjamo kako bismo ljudima dali više izbora - objasnio je portparol Instagrama za TechRadar. - Uz to, mislimo da je važno dati ljudima izbor – pa im pružamo više opcija u fidu da prilagode svoje iskustvo.

Foto: Shutterstock

Postoji mala napomene kada je hronološki fid u pitanju. Trenutno ne možete da je postavite kao podrazumevanu opciju. Portparol Instagrama je prokomentarisao ovu odluku.

Dajemo nove opcije unutar fida kako bismo ljudima dali više kontrole i izbora. Fid će ostati mešavina sadržaja koji vidite danas. Rangirani sadržaj od ljudi koje pratite i preporučeni sadržaj koji bi vam se mogao dopasti.

Šest godina je dug period za tehnologiju, posebno kada su u pitanju društvene mreže. Od tada smo videli nove opcije na Instagramu kao što su  „Stories“ i „Reels“, kao i mogućnost pristupa platformi sa računara. Međutim, verzija za računar će sačekati neko vreme hronološki fid.

Zatvoreno za komentare.