Vaš iPhone o vama zna više nego što mislite ?

Vaš iPhone o vama zna više nego što mislite ?

Iako možda svakodnevno koristite iPhone, verovatno ne znate sve njegove mogućnosti i funkcije kojima možete sebi olakšati život i uštedeti vreme, a možete i da otkrijete i koliko podataka o vama ima vaš telefon.

Foto: Shutterstock

Ako imate uključenu opciju Significant Locations, dopustili ste iPhone-u da zapamti i zabeleži mesta na kojima ste se često nalazili. Ako želite dokaz da vaš telefon zna svaki korak koji ste napravili, ovako ćete ga pronaći:

Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations

Ovde ćete pronaći listu mesta na kojima ste bili, a i podatke o tome koliko ste vremena na njima proveli. Srećom, ove podatke možete obrisati tako što kliknete na "Clear History", a zatim povučete levo na "Frequent Location".

Foto: Pixabay

Ipak, to ne znači da ste u potpunosti zaštitili svoju privatnost. Fejsbuk bi i dalje mogao da prima podatke o vašem kretanju ako imate uključenu opciju "Nearby Friends". Taj dodatak vam pokazuje da li se nalazi neko s vaše liste prijatelja u blizini, ali i gde se nalaze prijatelji koji su na putu. 

Ako ipak ne želite da svako na Fejsbuku zna gde se krećete, evo kako možete isključiti tu opciju. 

Na Fejsbuk aplikaciji u opcijama kliknite na "Nearby Friends", zatim kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu i uđite u postavke. Pojaviće vam se opcija da isključite taj dodatak. 

Ostavi komentar