Iphone XR od danas u prodaji i u našoj zemlji

Iphone XR od danas u prodaji i u našoj zemlji

Novi Appleov pametni telefon iPhone XR od danas je dostupan u Srbiji. Uređaj je zvanično akitviran u 7 sati i 45 minuta u beogradskoj prodavnici iStyle.

Foto: YouTube/Apple

Za neobično vreme zvaničnog puštanja u prodaju novog iPhonea zaslužna je činjenica da je ovo prvi put da se vreme lansiranje jednog Appleovog modela u Srbiji poklapa sa vremenom istog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama i svetskim metropolama. 

iPhone XR pokreće osmojezgreni A12 Bionic čipset, za koga proizvođač tvrdi da omogućava 50 odsto bržu grafiku i 50 odsto manji utrošak energije. 

Uređaj je opremljen naprednim LCD Liquid Retina ekranom dijagonale 6,1 inč. Na poleđini se nalazi jedna kamera sa čipom od 12 megapiksela, dok prednja "selfi" kamera ima 7 MP. 

 Foto: Promo

Novi iPhone korisnicima nudi Face ID opciju. Otporan je na vlagu, vodu i prašinu. Telefon koristi operativni sistem iOS 12, a sve to napaja baterija kapaciteta 2.942 mAh. 

iPhone XR se može okarakterisati kao "budžet" uređaj, budući da je njegova cena najniža u odnosu na druga dva modela iPhone XS i iPhone XS Max, koji su zajedno predstavljeni početkom septembra. 

Cene iPhone XR telefona u Srbiji iznose 117.200, 125.500 i 140.800 u zavisnosti od toga da li se kupac odluči za model sa 64, 256 ili 512GB interne memorije. 

Novi iPhone XR, dostupan u šest različitih boja, od danas se nalazi u prodaji u svim iStyle prodavnicama, zajedno sa najnovijim XS i XS Max modelima. Uređaj je, takođe, moguće rezervisati posredstvom domaćih mobilnih operatera.

Zatvoreno za komentare.